Jong SZK-lid Van de Kamp & Van Gelder wil ondernemers helpen


Zaterdag 13 februari 2021

‘Rust, richting en rendement zijn de pijlers’

In 2017 vestigden Evert van de Kamp en Mirjam van Gelder zich met Accountantskantoor Van de Kamp & Van Gelder in Soest. De beide ondernemers wenden snel aan de ondernemersgeest van Soest. Evert maakt sinds 2019 als penningmeester deel uit van het SZK-bestuur.

Evert van de Kamp vertelt over de filosofie van Van de Kamp & Van Gelder. ,,Ondernemersvragen zijn er sinds het begin van de handel. Een ondernemer heeft een dynamisch vak waarin geen een dag hetzelfde is en waarbij omstandigheden snel kunnen veranderen. Het is een klus om de bedrijfsvoering te optimaliseren. Zoveel ballen tegelijk in de lucht houden. Wij willen de sparringpartner zijn die een spiegel voorhoudt, verstand van zaken heeft en ervaren is. Zo kunnen wij met oplossingen dienstverlenend zijn.”

De prachtige verbouwde boerderij met veel lichtinval en ruimte waarin de accountants hun bedrijf hebben is bij veel Soesters bekend. Het is de boerderij aan de Lange Brinkweg waar plafondbouwer Peter Brouwer jarenlang zijn bedrijf had. De entree van het kantoor is symbolisch voor het accountantskantoor. Transparant, helder en gastvrij.

Centrale ligging
Mirjam van Gelder vertelt over de voordelen van ondernemen in Soest: ,,De centrale ligging in dit mooie landelijke decor is voor ons en voor onze klanten een perfecte locatie. In december 2017 hebben wij ons in Soest gevestigd. We hebben in de afgelopen drie jaar al veel ondernemers leren kennen. We zijn actief aan de slag gegaan om ons netwerk te verbreden. Zo hebben wij de Sylvestercross gesponsord en werden wij lid van de Soester Zakenkring. Ik kom uit een ondernemende familie en ik heb mij altijd ondernemer gevoeld. Toevallig ben ik een ondernemer die accountant is geworden. Maar ik ben uit hetzelfde hout gesneden als die schilder of directeur-grootaandeelhouder die bij ons op de koffie komt."

Evert werd in de ledenvergadering van 2019 gekozen als penningmeester van de SZK. ,,Ik vind het leuk om op deze manier ook actief iets te kunnen doen voor onze ondernemerskring. Wij leggen het accent op ledenwerving. Als SZK kunnen wij veel betekenen voor ondernemend Soest. Wij zijn de schakel tussen ondernemer en overheid.”

Terug naar het bedrijf van Mirjam en Evert. Samen met een enthousiast team (7 mensen) ontzorgen zij MKB ondernemers met breed scala aan dienstverlening. Specialiteit van Van de Kamp & Van Gelder is het optimaliseren en automatiseren van administratieprocessen. Mirjam: ,,Wij helpen met automatiseren van de administratie. Het optimaliseren van dit proces levert niet alleen tijd op. Het zorgt ook voor actuele informatie waarop de onderneming aangestuurd kan worden. Meer rust door de juiste richting resulteert in meer rendement. Om in te kunnen spelen op de actualiteit is een actueel beeld van de cijfers bijna een voorwaarde. Dat kan alleen als het administratie proces is geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Dan is er namelijk ruimte om vooruit te kijken. Met Yuki-boekhouden en Exact Online bieden wij mooie en gebruiksvriendelijke programma’s aan."

Evert: ,,Met een actuele gerobotiseerde administratie ben je altijd up to date, uiteraard in combinatie met een accountant/adviseur die persoonlijk met je meedenkt en je waar nodig ondersteunt. Dat is altijd ons uitgangspunt geweest. Juist in tijden van crisis blijkt deze combinatie niet alleen prettig, maar in veel gevallen ook noodzakelijk. Wij zijn graag sparringpartner wanneer er uitdagingen op de ondernemer af komen en waarover (soms lastige) beslissingen moeten worden genomen.”

Van de Kamp & Van Gelder B.V. Lange Brinkweg 34a, tel. (035) 30 37 124, e-mail. info@vdkvg.nl, www.vdkvg.nl

Tekst: Peter Beijer
Woordvaardig

 

Nieuwsoverzicht