Arjan Luijben wil geld verdienen voor zijn klanten


Zaterdag 13 februari 2021

‘Met KostenCheck veel besparen’
 

Arjan Luijben is sinds kort lid van de Soester Zakenkring. Een mooi moment om kennis te maken met deze ondernemer. De Soester verkoopt een bijzonder product dat zijn klanten geen geld kost maar uiteindelijk geld oplevert. Een kennismaking met een ondernemer en zijn bedrijf.

In een ‘vorig arbeidsleven’ werkte Arjan in de autobranche. De appel viel wat dat betreft niet ver van de boom. ,,Ik ben de kleinzoon van de oprichter van Autosloperij Luijben. Mijn opa, hij was gespecialiseerd in Amerikaanse auto’s, had tot 1969 zijn bedrijf op de hoek Eigendomweg/Smitsweg is overgenomen door Schut en de andere helft is destijds verkocht aan de Procar.”

In 2009 begon Arjan voor zichzelf. ,,Ik vond dat de tijd rijp was om als zelfstandig ondernemer te starten en ik wilde ‘iets’ doen in kostenbesparing. Ik kwam op het idee toen ik mijn privéadministratie aan het doornemen was en ontdekte dat op de maandelijkse vaste lasten, denk bijvoorbeeld aan de energiekosten, veel te besparen is.”

De markt waarin Arjan zich begeeft is een groeimarkt. Hij vertelt: ,,Toen ik startte waren er zo’n zestig intermediairs en in 2020 waren er dam meer dan duizend. Er is sprake van een wildgroei. De energietarieven zijn lager geworden en dat is op zich natuurlijk een goede ontwikkeling, maar zowel ondernemers als particulieren worden regelmatig lastig gevallen door energie leveranciers om over te stappen terwijl dit niet altijd tot een besparing leidt.”

Ontzorgen
Kostencheck neemt de zorgen uit handen legt Arjan uit. ,,Kostencheck is uitgegroeid tot een betrouwbare speler. We hebben al veel ondernemingen in de regio en daar buiten. Naast diverse lokale ondernemers bedienen wij ook grote landelijke partijen als klant zoals WDP, Univé, VNA apothekers en de vele Ambachtsbakkers en Topbakkers.
Wij hebben een toegevoegde waarde voor onze klanten. Niet alleen zorgen wij ervoor dat de ondernemers een laag tarief kunnen genieten, wij houden ook nauwgezet de ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten en spelen er op in als onze klanten voordeliger elders terecht kunnen. Ons advies en daaropvolgende actie hierin is niet jaarlijks, maar wij kopen in grote hoeveelheden gespreid in, waardoor wij altijd onder het gemiddelde marktniveau zitten.”

Bewaken
,,Ik ben van mening dat onze klant bezig moet zijn met de dingen waarin hij of zij goed is, terwijl wij een aantal kosten voor bewaken en tot actie overgaan als wij geld voor onze klant kunnen besparen. Door onze proactieve factuurcontrole kunnen wij forse besparingen realiseren zoals teruggave energiebelasting, switchen van meetbedrijf of verlagen van gecontracteerd vermogen.”

,,Bij een nieuwe klant verdiepten wij ons in de tarieven die hij betaalde voordat hij zich bij ons aansloot. Wat bleek: hij betaalde al jaren te veel. Wij hebben een aantrekkelijke restitutie kunnen regelen.”

Meerwaarde
Arjan: ,,Inmiddels is ons dienstenpakket ook uitgebreid en kunnen adviseren wij aan onze klanten, naast de mogelijkheden voor goedkope energie, ook over de Wet Milieubeheer, het aanschaffen van zonnepanelen en ledverlichting of isolatie. Hiervoor hebben wij diverse kundige specialisten aan het werk. Wij bedienen hoofdzakelijk ondernemingen maar wij kunnen daarnaast ook particulieren laten profiteren van goedkopere energietarieven”.

Tegen ondernemers zou ik willen zeggen: ,,Bel een keer en wie weet wat wij voor elkaar kunnen betekenen!”

Contact
Site: www.kostencheck.nl.
Telefoon: 035 – 602 82 86.
Email: info@kostencheck.nl.

Tekst: Peter Beijer
www.woordvaardig.nl

Nieuwsoverzicht