Nieuws KvK CORONALOKET


Dinsdag 26 januari 2021

Inhoudsopgave
• Inleiding
• Vragen en antwoorden KVK CoronaLoket
• Feiten en cijfers
• Goede zaken
• Uitgelicht
• Handige links
• Bijlage: Provinciale en regionale initiatieven

 

Inleiding
Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, geeft KVK samen met partners invulling aan het CoronaLoket voor ondernemers. Dit loket is bedoeld voor vragen over de gevolgen van het coronavirus voor bedrijven en ondernemers. Het loket is te bereiken via www.kvk.nl/corona en 0800 2117. Het KVK CoronaLoket is telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur voor ondernemersvragen.


Vragen en antwoorden KVK CoronaLoket
TVL: referentie-omzet voor Q1-2021?
Mijn winkel is dicht en heeft lange tijd te maken met een flinke omzetdaling. Ik wil graag ook in 2021 een beroep doen op de subsidie Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Waar wordt de referentie-omzet voor het eerste kwartaal 2021 op gebaseerd?
Antwoord: Het kabinet heeft in januari besloten om de omzetdaling voor Q1-2021 te refereren aan het eerste kwartaal van 2019, en niet aan 2020, omdat in de eerste 3 maanden van 2020 de omzet al negatief beïnvloed was door Corona. Ook TVL-aanvraag voor Q2-2021 zal vergeleken worden met dezelfde Q2-periode in 2019.


Avondklok, hoe kan ik naar mijn werk?
Samen met mijn broer heb ik een autogarage waar we ’s avonds werken, naast onze andere baan. We beginnen meestal rond een uur of 8, en werken dan de hele avond samen in de werkplaats. Hoe moet ik dit nu regelen gedurende de avondklok?
Antwoord: Als vennoot moet je een Eigen verklaring avondklok maken en bij je hebben. Daarnaast moet je een Werkgeversverklaring invullen die je bedrijf invult. Als je eigen baas bent, en zowel werkgever als werkuitvoerende bent, dan vul je beide verklaringen dus zelf in. Belangrijk om je af te vragen of de werkzaamheden echt in de avond of nacht moeten worden uitgevoerd. Informatie: rijksoverheid/avondklok-werkgeversverklaring


Veel gestelde vragen over corona
De impact van de coronacrisis is groot voor Nederlandse ondernemers. Er is een noodsteunpakket om bedrijven te ondersteunen. Dagelijks bellen ondernemers het KVK Coronaloket met vragen over o.a. regelingen, maatregelen en financieringsmogelijkheden. Zodra meer bekend is over de nieuwe steunmaatregelen voegt KVK deze informatie toe. De belangrijkste vragen en antwoorden zijn hier verzameld.

 

Het complete document kunt u downloaden: https://static.reto.media/zakelijksoestnl/upload-2021/kvk_coronaloket_nieuwsbrief_25jan21_def.pdf

Nieuwsoverzicht