Nieuwsbrief Gemeente Soest


Vrijdag 20 november 2020

 


Nieuws voor ondernemers
Nr. 3 - November 2020

De impact van corona onder ondernemers is groot. Met de nieuwsbrief willen we je zo goed mogelijk informeren en ondersteunen. We zetten de meest recente maatregelen op een rij en delen de lokale initiatieven in Soest. Bekijk onze website voor meer actueel nieuws:
www.soest.nl/ondernemersloket.

 

 

 

 

Snel naar:

 

 

 

 

Vandaag: Dag van de Ondernemer

Vandaag is het 20 november, de Dag van de Ondernemer. We willen daarom iedereen extra bedanken voor de samenwerking, in deze tijden belangrijker dan ooit. 
We blijven met jullie in gesprek. We blijven lokaal kopen ondersteunen (de actie Koop Lokaal loopt weer). En we blijven samenwerken aan een economisch sterk Soest en Soesterberg.
Dank voor jullie lef en doorzettingsvermogen!

 

 

 

LOKAAL NIEUWS 

 

Digitale ondernemerscongres 2020 een succes

Vanuit een studio streamden we zo’n 100 huiskamers van ondernemers binnen. Aan de studiotafel vertelden Soesters inspirerende verhalen over hoe zij met de coronacrisis omgaan. Guido Thys was de motiverende gastspreker en ook Herman van Veen stak iedereen een hart onder de riem.

Verder was er volop ruimte om te netwerken, gingen ondernemers chatten met wethouder Liesa van Aalst, kon je kijken naar live muziek en waren er verschillende stands. Het was goed om elkaar op deze manier toch te kunnen ontmoeten.
Klik hier voor een kleine sfeerimpressie.

We danken alle deelnemers voor de leuke avond!
 

 

 

 

 

REGIONAAL NIEUWS

 

Oproep enquête ondernemers regio Utrecht

De provincie Utrecht is een derde ondernemerspeiling gestart. Daarin wordt gevraagd hoe ondernemers omgaan met de gevolgen van het coronavirus en hoe ze het beste kunnen worden ondersteund. Het invullen van deze vragenlijst helpt om voorzieningen en dienstverlening zo goed mogelijk op de behoefte af te stemmen. 
Link naar vragenlijst

 

 

 

 

Advies nodig?

Wil je weten voor welke steunmaatregelen je in aanmerking komt? Of met iemand sparren over je bedrijfsvoering of businessmodel ? Voor elke ondernemersvraag die met corona te maken heeft, kun je bij het URECA-loket terecht. De adviseurs van URECA staan voor je klaar. Het eerste gesprek is gratis. www.economicboardutrecht.nl/corona

 

 

 

 

Meld je aan voor de druktemonitor

De Druktemonitor Utrecht is een online kaart waarop je in één oogopslag kunt zien waar het druk of rustig is in de provincie Utrecht. De actuele informatie op de kaart komt van lokale experts. Ben je een ondernemer in de recreatie- of horecasector, beheerder, toezichthouder of op een andere manier lokale expert? En wil je je aansluiten bij ons initiatief? Meld je dan aan! www.druktemonitorutrecht.nl/aanmelden

 

 

 

LANDELIJK NIEUWS

 

Aanvullingen op derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbruikbare voorraad. Ook komen meer sectoren – waaronder de transportsector – in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Daarnaast komt het kabinet de evenementenbranche te hulp, die vaak een groot deel van de jaaromzet in de zomermaanden verdient.
Klik hier voor meer info.

 

 

 

 

 

 

Contact
Zijn er lokale initiatieven die nieuwswaardig zijn? Dan kun je deze aanmelden via: postbusRuimte@soest.nl.

 

 

 

     
 

st

 
 
 
 

 

Deze nieuwsbrief wordt je aangeboden door gemeente Soest. 

 

 
 
Nieuwsoverzicht