Henk van Asch viert 25-jarig jubileum bestuurder Soestdijkse Grachten


Donderdag 19 november 2020

Het was even schrikken voor de normaal zo stoïcijnse en rustige Henk van Asch. De schemer had het al gewonnen van het daglicht toen hij door het raam van zijn knusse woning aan de Kerkstraat Loek de Rooij, Bas de Haas en Jan van Zal richting zijn voordeur zag lopen. De heren waren als een ware Sint met pieten afgeladen met cadeaus voor de jubilaris. Henk van Asch is namelijk 25 jaar actief voor Bedrijventerrein De Soestdijkse Grachten. 

Een stukje geschiedenis 
Henk van Asch, Peter Kant, destijds directeur van Yves Rocher Nederland en Petra Thomas, toen directeur van Eurotape BV, namen in 1995 het initiatief om een bedrijvenkring op te richten. Het idee was ontstaan omdat men iets bijzonders met het bedrijventerrein wilde doen en om ervoor te zorgen dat het niet zou verpauperen. Op 25 april 1995 richtten de initiatiefnemers de Stichting Bedrijventerrein ‘De Grachten’ bij notariële akte op. Met de eerder gevestigde bedrijven aan de overkant van de Koningsweg, vormden de twee bedrijventerreinen nu de Soestdijkse Grachten. De gemeente onderstreepte het belang van het gebied door in 2002 fors te investeren, samen met de Provincie, met een opknapbeurt. Er kwamen onder andere een nieuwe riolering, betere bewegwijzering en betere wegen. 

Eretitel
De Soestdijkse Grachten wordt momenteel als een van de mooiste bedrijventerreinen van Nederland gezien. Die officieuze eretitel is mede te danken aan een kwart eeuw inzet van Henk van Asch. Alleen daarom al werd de jubilaris overladen met cadeaus. Jan van Zal had een gloedvolle speech voor Henk (zie hieronder) en als het zo direct weer mag kan Henk samen met zijn Anne fijn op vakantie, mede dankzij de reischeque die hem werd overhandigd. Het kunstwerk met inscriptie 'Henk bedankt voor 25 jaar inzet' dat Henk kreeg overhandigd van Stichtingsvoorzitter Loek de Rooij, krijgt ongetwijfeld een mooie plek in het gezellige onderkomen van Henk en Anne. 

 

Nieuwsoverzicht