Nieuwjaarbijeenkomst Soester Zakenkring 6 januari 2012


Maandag 09 januari 2012

Dat, ondanks de economische situatie, de Soester Zakenkring springlevend is, bleek wel uit het record aantal van 250 aanmeldingen voor de Nieuwjaarsbijeenkomst van vrijdag 6 januari in Hilton Royal Parc Soestduinen.

Na het gebruikelijke handen schudden, hielden voorzitter Armand Trippaers en burgemeester Arie Noordergraaf een gloedvolle toespraak.

Trippaers roemde de vruchtbare samenwerking met en de aanpak van de gemeente Soest die een aantal zaken in 2011 heeft gerealiseerd of in uitvoering genomen, zoals:  Van Weedestraat, winkelcentrum Tamboerijn, plannen voor de ovonde Koninginnelaan,  Bedrijventerrein Richelleweg, Masterplan Soesterberg.

Daarnaast zijn er samen met college van B&W nieuwe initiatieven ontplooid: Platform Onderwijs en Arbeid, Bedrijven Platform Duurzaamheid en Platform Mobiliteit.

Ook complimenteerde hij ondernemers en inwoners van Soest die in 2011 in de prijzen vielen:

  • Boekhandel Van de Ven: beste zelfstandige winkel van Nederland;
  • Sparco International: in de top 100 van snelst groeiende bedrijven van Nederland;
  • Simply Colors: voor de tweede keer op rij winnaar van de Thuiswinkel Award (beste webwinkel in de categorie baby- en kinderkleding);
  • Wilfred Genee: winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2011 met het programma Voetbal International;
  • Gerard Ekdom: winnaar van de Zilveren Radioster 2011.

Soester bedrijven lieten ook in 2011 zien dat zij maatschappelijk betrokken zijn. Heel wat sport- en andere verenigingen zouden niet meer bestaan zonder hulp en financiële steun van plaatselijke bedrijven.  Fraaie voorbeelden daarvan zijn: de Oude Ambachtenmarkt, de Kunstroute Soest (in Nederland nog nooit geëvenaard), de Sylvestercross (volgens ingewijden de belangrijkste en leukste cross van Nederland). Ook nieuwe initiatieven als het Paltz Festival zijn daar getuige van.

Creativiteit, innoveren en ondernemerschap staan  bij de Soester ondernemers hoog in het vaandel staan.  Niet bij de pakken neer gaan zitten maar handen uit de mouwen steken, is het motto.

Trippaers liet ook een kritisch geluid horen. Hij riep het college en de raadsleden op om met het bestuur van de Zakenkring in gesprek te blijven over zakelijke aangelegenheden en ingenomen standpunten t.a.v. onder andere het Masterplan Soesterberg niet te wijzigen. Hiermee doelde hij op o.a. de verkleining van de pleisterplaats bij de voormalige vliegbasis, de vertraging van het Abrona kruispunt en de dreiging van de komst van een Connexxion buslijn door het winkelgebied Rademakerstraat.  

Trippaers besloot zijn toespraak met: “De Soester Zakenkring zal zich blijven inzetten om Soest en Soesterberg vitaal te houden en waar nodig te verbeteren. Als de besturen in Soest en de politiek zich om elkaar blijven bekommeren en inspannen voor een rechtvaardige wereld, ben ik er van overtuigd dat 2012 voor ons allen een mooi jaar kan worden.”

Vervolgens sprak burgemeester Arie Noordergraaf om met elkaar er tegenaan te gaan, Niet te doemdenken, maar constructief in overleg te blijven om de gestelde doelen met beperktere middelen toch te realiseren.

Daarna werd genoten van een meer dan voortreffelijk buffet, drank en muziek en werden tot klokslag 24.00 uur ondernemerscontacten gelegd of aangehaald.  

Zie foto-impressie.

Nieuwsoverzicht