Omgevingsvisie Soest en Soesterberg


Donderdag 05 november 2020

Omgevingsvisie Soest en Soesterberg

Denk en doe mee! 

Van 4 t/m 24 november nodigen we alle inwoners en ondernemers van gemeente Soest uit om online mee te praten over verschillende onderwerpen en stellingen. De onderwerpen hebben betrekking op de leefomgeving van alle Soesters en Soesterbergers. Zo kunt u bijvoorbeeld meepraten over De toekomst van de detailhandel of over  Waar gaan we werken?. Op http://www.omgevingsvisiesoestensoesterberg.nl/praatmee vindt u diverse onderwerpen, stellingen en polls.

Hoe werkt het?

Op http://www.omgevingsvisiesoestensoesterberg.nl/praatmee staat​ een flink aantal verschillende onderwerpen. U kunt zelf kiezen welke onderwerpen u interesseren. Bij ieder onderwerp zit een aantal stellingen waar u op kunt stemmen en u kunt doorpraten in het ‘blog’ bij dat onderwerp. Gemeente Soest gebruikt de opbrengsten als input voor de verder visievorming.

Waarom is het belangrijk om mee te doen?

Wethouder Aukje Treep:’Een deel van de inwoners heeft zich al eerder aangemeld voor de workshops die hierover zijn gehouden. Om iedereen ook op een andere wijze de kans te geven om mee te praten hebben we deze website ingericht. Zo kunnen we een kleine maand lang de meningen van alle inwoners van gemeente Soest verzamelen. Voor ons heel belangrijk, omdat we op die manier de omgevingsvisie écht samen vormgeven.

Wat is de Omgevingsvisie Soest & Soesterberg ook alweer?

Wat voor gemeente willen we zijn? Hoe zien Soest en Soesterberg er in de toekomst volgens de inwoners uit? In de Omgevingsvisie leggen we samen met de inwoners vast wat voor een gemeente we willen zijn, hoe we onze gemeente verder willen ontwikkelen en welke keuzes daarbij horen.

Het onderwerp zon- en windenergie krijgt extra aandacht in de campagne, omdat wij in een parallel traject bezig zijn om hiervoor een Uitnodigingskader (beleid) op te stellen. Op het platform voor de Omgevingsvisie vindt u ook de link naar het platform ( http://www.zonenwindsoest.nl ), dat hier speciaal voor is ontwikkeld. 

Nieuwsoverzicht