Nieuwsbrief Economic Board Utrecht


Donderdag 29 oktober 2020

 

 

EBU

 

 

Nieuwsbrief oktober 2020 | Economic Board Utrecht

 

 

Ondernemen in coronatijd: zó kijk je vooruit

Om ondernemers houvast te bieden in deze onzekere toekomst, publiceert URECA de whitepaper “Ondernemen in coronatijd: zó kijk je vooruit”. Door in scenario’s te denken kun je jezelf voorbereiden. Het geeft je houvast voor de komende maanden – of zelfs jaren. 

Download hier de whitepaper

 

Green Recovery Statement: een oproep voor gezamenlijke visie en actie

Bijna 300 bedrijven ondertekenden een Green Recovery Statement. Deze verklaring bevat een dringende oproep aan de overheid om duurzaamheid en inclusiviteit centraal te stellen bij de coronaherstelplannen. Zij roepen op om met de herstelinvesteringen de economie te ondersteunen bij het realiseren van de Sustainable Development Goals en de doelstellingen uit het Parijs-akkoord. Ook pleiten de ondertekenaars ervoor, op lange termijn zekerheid te bieden over het Nederlandse Klimaatakkoord en te zorgen voor meetbare verplichtingen.

Lees hier het interview met ondertekenaar Teun Verheij, algemeen directeur van Albron. Ook interviewden we ondertekenaars John Mak, directeur van W/E adviseurs en Maarten Kruger, partner bij Bureau BUITEN.
 

 
 

Het Utrecht Region Get Connected jaarcongres

 

EBU

 

 

Op 8 oktober 2020 vond er weer een editie van het Utrecht Region Get Connected Jaarcongres plaats. Een bijzondere editie, want dit keer konden ondernemers, bestuurders, beleidsmakers en onderzoekers uit de regio elkaar niet fysiek treffen. Toch gingen we ook tijdens deze editie met elkaar in gesprek gingen over gezond stedelijk leven, en hoe we voorbij de huidige crisis kunnen komen door innovatie en groen economisch herstel in de regio.

 

 

Zes maanden URECA: dit gebeurde voor en achter de schermen

Tijdens het Utrecht Region Get Connected jaarcongres op 8 oktober vertelde projectleider Gert Jan Jansen op de Haar het verhaal van URECA. Hij blikt terug en kijkt vooruit. Speciaal voor het jaarcongres maakten we een mooie publicatie met daarin de belangrijkste hoogtepunten. Lees het verhaal van URECA, de netwerkpartners en de ondernemers die door ons geholpen werden.

Download de publicatie en lees alle verhalen

 
 
 

 

 

 

29

okt

 

 

Amersfoort Business Event

Online

Meer informatie

 

2-16

nov

 

 

Smart City Business Event: The Road to Smart City

Online

Meer informatie

 

5

nov

 

 

Masterclass: De ontwerpprincipes van de slimme stad

Paulus Borstraat 41, Amersfoort

Meer informatie

 

16-20

nov

 

 

Crossroads 2020

Online

Meer informatie

 

 

 

 

 

Example

 
 

 

  |   info@economicboardutrecht.nl

EBU heeft de grootst mogelijke zorg besteed aan de samenstelling van deze nieuwsbrief. Desondanks accepteert EBU geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden in de informatie noch voor schade, overlast of ongemak danwel andersoortige gevolgen die voortkomen uit of samenhangen met het gebruik van de informatie.

 
 

 

 
Nieuwsoverzicht