2e Nieuwsbrief van de gemeente


Woensdag 16 september 2020

Nieuws voor ondernemers
Nr. 2 - september 2020

De impact van corona onder ondernemers is groot. Met de nieuwsbrief willen we je zo goed mogelijk informeren en ondersteunen. We zetten de meest recente maatregelen op een rij en delen de lokale initiatieven in Soest. Bekijk onze website voor meer actueel nieuws: www.soest.nl/ondernemersloket.

Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en wil je de volgende ook ontvangen? 
Abonneer je dan hier.

 
Snel naar:
 
LOKAAL NIEUWS 

Ondernemerscongres 2020 online

Dit jaar krijgt het ondernemerscongres een andere vorm. Het wordt helemaal digitaal aangeboden. Maar verwacht geen saai webinar! Je krijgt het gevoel alsof je er zelf live bij bent. Met een lobby, dagvoorzitter, verschillende zalen, best practices, een netwerkcarroussel en nog veel meer. Het programma volgt nog, maar zal vooral in het teken staan van hoe we elkaar in deze coronatijd het beste kunnen helpen.

Inspirerende verhalen
We hebben al een aantal inspirerende verhalen van Soester ondernemers. Heb je zelf ook iets op touw gezet of ervaren wat anderen kan helpen? Ondanks tegenslagen toch een nieuwe manier gevonden om je bedrijf verder te helpen? Of ken je zo iemand in Soest of Soesterberg? Neem dan contact op met Nynke Minkema (bedrijfscontactfunctionaris) via PostbusRuimte@soest.nl.
 

Inloopspreekuur voor ondernemers in Soest

Het Ondernemers Inloopspreekuur voor ondernemers uit Soest en Soesterberg gaat vrijdag 25 september 2020 weer fysiek van start. Het spreekuur, dat 6 keer per jaar wordt gehouden, was vanwege het coronavirus tijdelijk afgelast. Het Ondernemers Inloopspreekuur is een initiatief van de Bedrijven Management Organisatie Soest (BMO Soest) en de gemeente Soest. Ook het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) sluit aan. Op 25 september vindt het spreekuur plaats tussen 12:00 en 13:30 bij Van Dorresteijn aan Zuidergracht 56 in Soest. www.zakelijksoest.nl

 
REGIONAAL NIEUWS

Hulpprogramma digitalisering 

Ondernemers kunnen middels het project Nu Digitaal vanaf vandaag steun krijgen bij het digitaliseren van hun bedrijfsactiviteiten. ‘Nu Digitaal’ is speciaal ontwikkeld voor ondernemers waarvan het bedrijfsmodel door de coronacrisis onder druk staat. Het programma biedt ondernemers een gratis pakket met hulpmiddelen.
 

Werkgelegenheidsenquête

Ruim vijftigduizend ondernemers in de provincie Utrecht krijgen deze week een uitnodiging om deel te nemen aan de jaarlijkse werkgelegenheidsenquête. De provincie gebruikt de gegevens uit deze enquête onder meer om inzicht te krijgen in de effecten van de coronacrisis op de werkgelegenheid bij bedrijven en organisaties.
 
LANDELIJK NIEUWS

Sociaal pakket van 1,4 miljard biedt hulp bij banenverlies en schulden

De coronacrisis raakt aan het werk en inkomen van veel Nederlanders. De economische recessie is voorlopig niet voorbij en naar bepaald werk zal de komende tijd mogelijk ook geen vraag meer zijn. Voor sommige mensen betekent dat dat ze moeten omschakelen en zich moeten om- en bijscholen zodat ze andere taken kunnen vervullen binnen het bedrijf waar ze werken. Andere mensen verliezen hun huidige baan en moeten zich voorbereiden op een verandering van werk. Tegelijkertijd zullen sommige mensen een periode van serieuze zorgen om hun financiële positie tegemoet gaan.
Meer info.
 

Tozo-uitkering voor zelfstandig ondernemers tot 1 juli 2021 verlengd

Het kabinet heeft besloten om de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) tot de zomer van 2021 te verlengen. Meer info.
 
Negen maanden verlening voor NOW
De NOW, de regeling voor loonkostensubsidie, wordt vanaf 1 oktober met drie keer drie maanden verlengd. Met de verlenging van de NOW steunt het kabinet opnieuw voor langere periode bedrijven en banen die zwaar getroffen zijn. Door het tijdvak van negen maanden, krijgen ondernemers voor een langere periode helderheid, rust en tijd. Daardoor kunnen ze medewerkers die belangrijke kennis en kunde meebrengen voor het bedrijf behouden. En krijgen ze tijd om zich aan te passen aan de veranderde economie. Meer info.
 
Contact
Zijn er lokale initiatieven die nieuwswaardig zijn? Dan kun je deze aanmelden via: postbusRuimte@soest.nl
Nieuwsoverzicht