Week van de Omgeving


Donderdag 10 september 2020

Week van de Omgeving: veel animo vanuit de gemeente

Van 28 september tot en met 1 oktober organiseert gemeente Soest de ‘Week van de Omgeving’. De gemeente heeft de afgelopen weken inwoners, ondernemers en andere belangstellenden opgeroepen om mee te doen aan een of meer van de ruim 20 workshops. De onderwerpen variëren van groen in de bebouwde kom tot voldoende woningen voor alle leeftijdscategorieën in Soest en Soesterberg.

Schrijf je nu in voor de workshops

De afgelopen weken hebben al heel veel inwoners zich aangemeld voor de voorinschrijving en is er al veel interesse getoond in de workshops. Vanaf 2 september is het definitieve programma bekend en kan iedereen zich inschrijven op de website www.omgevingsvisiesoestensoesterberg.nl/week-van-de-omgeving.

Jongeren, denk en doe mee!

Wethouder Aukje Treep:’Samen aan de slag met de toekomst van Soest en Soesterberg. Dat is echt zo belangrijk! Want hoe meer mensen er meedenken en meedoen, hoe beter het eindproduct straks wordt. Gelukkig hebben we in de gemeente Soest heel veel betrokken inwoners, er is veel animo voor de workshops. Wel zouden we graag nog meer jongeren willen betrekken tijdens de Week van de Omgeving, dus ik doe hierbij nog een speciale oproep aan alle jongeren: denk en doe mee want het gaat over jouw toekomstige Soest!’

Week van de Omgeving, van 28 september – 1 oktober

De diverse workshops vinden plaats op verschillende locaties en tijdstippen in Soest en Soesterberg. We hebben een veilige opzet gemaakt. De workshopruimtes zijn groot en per ruimte zijn er niet meer dan 20 deelnemers. Meld je op tijd aan, om er zeker van te zijn dat je kunt meedoen in de workshop(s) van jouw keuze. Via social media zoals Facebook en Instagram zullen we de opbrengsten van de workshops en van de Week van de Omgeving delen.

Wat is de Omgevingsvisie Soest & Soesterberg ook alweer?

Wat voor gemeente willen we zijn? Hoe zien Soest en Soesterberg er in de toekomst volgens de inwoners uit? In de Omgevingsvisie leggen we samen met de inwoners vast wat voor een gemeente we willen zijn, hoe we onze gemeente verder willen ontwikkelen en welke keuzes daarbij horen.

 

Nieuwsoverzicht