En de winnaar is... Zlata Brouwer van Zlata Strijkinstrumenten


Woensdag 04 januari 2012

Onder groot applaus neemt een stralende Zlata Brouwer van Zlata Strijkinstrumenten uit Hilversum de award voor Ondernemer van het Jaar 2011 in ontvangst. Dit jaar stond op 3 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland, de verkiezing in het teken van jonge ondernemers. Kersverse Ondernemer van het Jaar 2011 Zlata is blij en verrast met de prijs.

Met maar liefst 47% van de stemmen won Zlata Brouwer de verkiezing. “Ik zag de meter lopen en was enorm verbaasd, is dat die van mij?! Je hoopt het natuurlijk altijd, maar ik was zo vaak net niet de winnaar. En nu heb ik gewonnen. Ik ben echt heel blij.” Zlata hoopt dat de prijs haar meer bekendheid oplevert. “Meer voor mijn bedrijf, voor mij, mijn missie en vooral voor het strijkinstrument. Ik zie mijzelf als wereldwijde matchmaker voor strijkinstrumenten.”

Bron: KvK

Op één lijn
De vierkoppige jury bestaande uit Ton van Mil van Taskforce Innovatie regio Utrecht, Ondernemer van het Jaar 2010 Petra Leene van Kunstuitleen aan de Amstel, Peter Waterman van de Rabobank en Maurice Luimes van Hogeschool Utrecht kozen Zlata ook als winnaar.

Jurylid en voormalig Ondernemer van het Jaar Petra Leene draagt met plezier de award over aan de kersverse winnaar: “Zlata kwam het sterkst over in haar presentatie. Ze blijft heel duidelijk bij haar corebusiness. Daarbij heeft zij van iets ouds (de gesloten markt in strijkinstrumenten) iets nieuws gemaakt, door de markt open te breken en zelfs instrumenten te verhuren. Ze heeft een heldere visie, gedegen kennis van zaken en is niet bang deze kennis te delen. Dat maakt haar een sterke ondernemer. Bovendien opereert ze internationaal. Nederland is te klein voor Zlata”, vindt Petra namens de jury. De jury is verheugd dat ook het publiek Zlata als winnaar heeft gekozen en wenst haar een zeer succesvol jaar toe.

Kennis delen
Voorafgaand aan de verkiezing Ondernemer van het Jaar opende Rob Zieck, voorzitter van de Kamer van Koophandel (KvK) de nieuwjaarsbijeenkomst. Hij stak ondernemers die gebukt gaan onder de economische crisis een hart onder de riem. Ook sprak hij over de ontwikkelingen bij de Kamers van Koophandel. Er gaat de komende jaren veel veranderen. Zo wordt de KvK per 1 januari 2014 samen met Syntens één Zelfstandig Bestuursorgaan (ZBO). De activiteiten van deze nieuwe ZBO worden aangeboden door de zogenaamde Ondernemerspleinen. Dit moeten digitale en fysieke pleinen worden."In Amersfoort zijn we al gestart met Ondernemersplaza. Ondernemers kunnen hier elkaar elkaar ontmoeten, inspireren en kennis delen."

Jan Bogerd, lid van college bestuur Hogeschool Utrecht vertelde dat er in tijden van crisis ruimte is voor innovatie en ondernemerschap. “Juist in deze economisch zware tijd biedt ondernemerschap kansen. Het is een goed alternatief voor werken bij een werkgever. Als je motivatie is ´eigen baas´ zijn, dan maak je de meeste kans van slagen. Deze motivatie blijkt verrassend genoeg maar op nummer zes van redenen te staan om voor jezelf te beginnen. Ook al daalt het aantal jonge ondernemers, wij blijven ondernemerschap stimuleren. Het is dan ook fantastisch dat we vandaag de prijs voor beste jonge ondernemer kunnen uitreiken.”

Nieuwsoverzicht