Genieten mag weer bij ’t Hoogt


Donderdag 11 juni 2020

Hoe vergaat het de ondernemers in Soest in crisistijd? We gingen op bezoek bij Nicole van der Wardt, eigenaar van restaurant 't Hoogt. Zij vertelt over hoe het is om juist nu horecaondernemer te zijn. 

In de horeca mogen vanaf 1 juni maximaal dertig mensen plaats nemen en die moeten dan op anderhalve meter van elkaar zitten. Vanaf 1 juli mogen dat er honderd zijn. Voor Nicole van der Wardt is het glas halfvol. Na de lockdown-periode die op 15 maart inging mag zij weer doen wat zij leuk vindt en dat is gastvrouw zijn van mensen die willen genieten van een lekkere lunch of diner. 

Coronaproof
Nicole glunderde op maandag 1 juni van oor tot oor. ,,Wat was ik blij dat we weer open mochten. Op die eerste dag waren niet alle terrastafels bezet, maar dat vond ik niet erg. Met ons team hadden we zo hard gewerkt om alles coronaproof voor elkaar te krijgen en dat we dat dit gelukt was voelde als een overwinning. Inmiddels zijn onze gasten al gewend aan de nieuwe situatie en weten de mensen de weg naar ’t Hoogt te vinden. Na 1 juli mogen er meer mensen binnen en kunnen we opschalen. Zo kunnen we toch nog wat van de zomer maken.”

Het terras is flink groter geworden ten opzichte van de oude situatie. Gasten kunnen op ruime afstand van elkaar plaats nemen en vanaf hun plek hebben ze een fraai uitzicht over 't Soester Hoogt. Bij de entree is een tafeltje met flesjes handgel. ,,Binnen is een looproute aangegeven", vertelt Nicole die een lans breekt voor een bekende toeristische trekpleister in de buurt. 

NMM
,,Het NMM is een super leuk uitje. Wanneer je dit jaar niet op vakantie gaat is het een goed idee om een kijkje te nemen bij dit bekende museum. Ons restaurant wordt vaak gebruikt als vertrek- en/of eindpunt. Voor Soesters is dit een dagje uit om de hoek."

Nicole ziet de zomerperiode met vertrouwen tegemoet: ,,Wij werken met leuk en jong team van 22 mensen. Het is hard werken maar ook hard genieten bij ’t Hoogt. Wij hebben plezier in ons werk en de gasten merken en waarderen dat. Vanaf 1 juni zijn wij met nieuw enthousiasme weer aan de slag gegaan, laat maar komen die zomer!”

Tekst: Peter Beijer
Foto: Jaap van den Broek

 

Nieuwsoverzicht