Meld je alvast aan voor het energiebesparingstraject


Donderdag 07 mei 2020

Vijftig ondernemers in Soest en Soesterberg kunnen zich in 2020 aanmelden voor een energiescan met begeleidingstraject van een jaar. Het besparingstraject, uitgevoerd door Klimaatroute, kost je  €200,- en een uur van je tijd. Ook de gemeente Soest draagt per scan €200,- bij. Het energiebesparingstraject is onderdeel van het project energieconvenant. Een project uit het programma Energietransitie Soest.

Het energieconvenant

Gemeente, Soester Zakenkring, Bedrijvenmanagement Organisatie Soest (BMO) en de deelnemende bedrijven trekken samen op en delen elkaars successen en voorbeelden, met als doel de energietransitie voor ondernemers mogelijk te maken. In het convenant staan afspraken over de onderwerpen energiebesparing en duurzame opwek van energie. Het convenant gaat ondertekend worden door gemeente, Soester Zakenkring, BMO/BPD en de individuele deelnemer.

In het programma Energietransitie staan een dertigtal projecten opgenomen. Het bedrijfsleven voert er vier uit. Met elkaar dragen de projecten bij aan de doelstelling voor de Energietransitie in Soest: in 2030 49% CO2-reductie en vrijwel CO2neutraal en aardgasvrij in 2050.

De energiescan

Klimaatroute, een ervaren adviesbedrijf op energiegebied, voert de energiescans uit. De scan laat op eenvoudige manier zien wat en hoe u snel kunt besparen. De scans bestaan uit opname van gebouw en de bedrijfsvoering van de onderneming, een dynamische digitale rapportage, een jaar lang begeleiding en monitoring van de opvolging van de adviezen. Ook kunt u na deze scan eenvoudig voldoen aan de informatieplicht.
Een scan duurt ongeveer één uur, waarbij het u vrij staat om alles aan te kaarten op het gebied van energie en besparing. In overeenstemming met u, wordt dan een op maat gemaakt besparingsadvies opgesteld.

Wat heb ik eraan

  • snelle, professionele, ontzorgde, start van het verlagen van je energierekening;
  • voldoen aan de informatieplicht (energiebesparing in het activiteitenbesluit);
  • ondertekenen van het energieconvenant betekent twee jaar geen controle door de RUD;
  • ondertekenaars Energieconvenant helpen elkaar en delen goede voorbeelden. Samen lukt het.

Aanmelden

  • Mail of bel naar Bas de Haas (onafhankelijk energieconsulent bij BMO Soest)
    bas@bmosoest.nl   of 06-5384379406.
  • Bezoek Energieloket Soest (loket ondernemers verduurzamen): www.energieloket-soest.nl meld je aan voor het convenant en vraag een scan aan.
Nieuwsoverzicht