Reinigen Riolering Soesterberg-Noord


Donderdag 30 april 2020

Reinigen riolering in Soesterberg-Noord

Vanaf 11 mei 2020 wordt het rioolstelsel in de Soesterberg-Noord gereinigd. Het riool wordt gereinigd en nagekeken op gebreken en obstakels worden verwijderd. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer tot eind mei. 

Rioolreiniging en -inspectie

Het bedrijf ‘MJ Oomen’ reinigt en inspecteert de komende periode in opdracht van de gemeente Soest een gedeelte van het ondergrondse (hoofd) rioolstelsel in Soesterberg-Noord. 

Verkeer

Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer enige hinder ondervinden. De vrachtauto’s waarmee gereinigd wordt, staan namelijk midden op straat. Dit kan helaas niet anders. De verblijftijd boven de put is echter kort van duur, circa 10-20 minuten.   

Wat merken inwoners van de werkzaamheden?

Meestal merken inwoners weinig tot niets van de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden kan men toilet, douche of wasmachine gewoon gebruiken. Tijdens de daadwerkelijke reinigingswerkzaamheden binnen ongeveer 50 meter van de woning kan het gebeuren dat bij wastafels of gootstenen wat water opborrelt. Dit ontstaat door luchtverplaatsingen in het hoofdriool. Hierdoor kan incidenteel enige geuroverlast ontstaan.

Tips om geuroverlast op te lossen

  1. Laat, bij constatering van geuroverlast, even leidingwater door de wastafel, gootsteen of douchebak stromen
  2. Houd ten tijde van de reiniging de deksel op de WC gesloten en zet iets zwaars op de deksel.

Meer weten over deze rioolwerkzaamheden? U kunt bellen met MJ Oomen Moerdijk telefoonnummer 0168 – 356570.

Nieuwsoverzicht