Koningsdag Soest-Soesterberg


Dinsdag 21 april 2020

Persinformatie Koningsdag Soest/Soesterberg

 

 

Soester Woningsdag unieke mix van Pop-up activiteiten en Digitaal vermaak

De veranderde omstandigheden hebben de traditionele Koningsdag ook voor Soest flink verstoord. Maar zoals de meeste Nederlanders, vertonen ook de Soesters grote creativiteit en saamhorigheid. Binnen heel korte tijd is een groot alternatief programma geboren. Rode draad in het programma zijn de door de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen geïnitieerde landelijke gebeurtenissen, die ook in Soest met veel enthousiasme zijn opgepakt.

Natuurlijk gaan er meer vlaggen uit dan ooit tevoren, worden alle klokken geluid en om 10:00 uur klinkt door heel Soest vanaf balkons en uit tuinen het Wilhelmus. De leden van muziekvereniging PVO pakken daarbij in hun tuin of op hun balkon hun instrumenten op om met het Koninklijk Concertgebouw Orkest mee te spelen. Tijdens dit openingsmoment zullen op enkele plaatsen in Soest vendeliers van het Groot Gaesbeeker Gilde ondersteund door een tamboer een gildegroet brengen.

Burgemeester Metz zal in de ochtend tijdens een o.a. via YouTube en Facebook uitgezonden speech de Koning en de inwoners van Soest en Soesterberg feliciteren en hen een gezellige oranjegetinte Woningsdag toewensen. Door de dag zullen Pop-up optredens worden ook verzorgd via de bakfietsen van DJ ‘Play it again Sem’

Heel het feest in Soest is er verder op gericht om het thuis digitaal te volgen en digitaal mee te doen. De gezamenlijke Scouting Groepen Soest, die normaliter de vrijmarkt organiseren, presenteren nu op internet een spannend “i_Soest Oranje Woningspel”, dat de hele familie met spetterende  opdrachten en quiz-vragen thuis in beweging brengt.  Daarnaast presenteren ze een absolute landelijke primeur in de vorm van de “Oranje Digitale Vrijmarkt”: de verkopers spreiden nu thuis hun kleedje uit, maken er een filmpje van en plaatsen het op Youtube met in de titel de hastag #vrijmarktsoest2020. De kopers vinden thuis de filmpjes door te zoeken op “vrijmarktsoest2020” en maken contact via telefoon, whats-app en email over prijs en uitwisselen van artikelen.

Ook middenstand in Soest haakt in op Woningsdag

Banketbakker Lex Verkleij stimuleert het traditionele oranjegebak eten door te vragen daar beelden van op internet te plaatsen. Na de “Nationale Toost” om 16:00 uur nodigt Grand Café De Lindenhof uit om in het kader van het “Grootste Soester Huiskamerfeest” thuis, maar digitaal met elkaar verbonden,  gezellig een drankje te drinken. Dit wordt begeleid door een via internet te horen DJ. De “Koning Willem Woningsdag Quiz” georganiseerd door Proef Soest completeert dit deel van het programma.

Deel je belevenissen

Alle Soesters delen de hele dag hun belevenissen via internet door het plaatsen van filmpjes en foto’s. Hun bijdragen moeten voorzien zijn van de hashtag #woningsdagsoest2020, waardoor ze eenvoudig door mede Soestenaren kunnen worden gevonden.

Het complete programma, dat dagelijks nog met initiatieven wordt aangevuld, staat met tijden, aanwijzingen en contactadressen op de website “Koningsdagsoest.nl”. Aangezien er in deze tijd geen samenkomsten georganiseerd mogen worden er geen routes en plaatsen van activiteiten benoemd. Let vooral op wat er ook buiten gebeurd en houdt afstand.

Veel plezier met het programma: De Soester “Woningsdag” wordt nooit meer vergeten!

 

KORT OVERZICHT VAN PROGRAMMA WONINGSDAG 2020

GEHELE DAG:                       VLAGGEN UIT!

09.00 - 15.00 uur:                 DIGITALE ORANJE VRIJMARKT

georganiseerd door Scouting Soest

09.45 - 10.00 uur:                 LUIDEN VAN ALLE KERKKLOKKEN

10.00 uur:                              NATIONALE AUBADE

Samen zingen van het Wilhelmus/Vendelzwaaien

10.00 - 16.00 uur:                 i-SOEST ORANJE WONINGSSPEL

georganiseerd door Scouting Soest

10.00 - 14.00 uur:                 MUZIEK DOOR HET DORP

via de bakfietsen van DJ ‘Play it again Sem’

16.00 uur:                              NATIONALE TOOST

Proosten op de verjaardag van onze koning

ACTIVITEITEN SOESTER MIDDENSTAND; o.a.

  • HET ORANJE LINDENHOF-HUISKAMER-FEEST georganiseerd door Grand Café De Lindenhof
  • HOE EET SOEST ORANJE GEBAK? georganiseerd door Banketbakkerij Verkley
  • KONING WILLEM ‘WONINGSDAG’ QUIZ georganiseerd door Proef Soest

KIJK VOOR UITGEBREIDERE TOELICHTING EN LINKS NAAR ACTIVITEITEN OP

WWW.KONINGSDAGSOEST.NL

 

 
   

 

 

Nieuwsoverzicht