Denk mee over een aardgasvrij Soest en Soesterberg


Donderdag 09 januari 2020

Denk mee over een aardgasvrij Soest en Soesterberg

Soest en Soesterberg gaan, net als in de rest van Nederland, langzaam maar zeker van het aardgas af. Dat hoeft niet vandaag en ook niet overal en allemaal tegelijkertijd. In 2030 wordt de Groningse aardgaskraan dichtgedraaid en in 2050 moeten alle woningen in Nederland aardgasvrij zijn. Het is nu dus tijd om hier samen goed over na te denken. En de gemeente hoort graag uw ideeën.

 

Samen de goede keuzes maken

De gemeente Soest stelt een Transitievisie Warmte op. Hierin komt te staan welke wijk wanneer van het aardgas af kan gaan en welke alternatieve bronnen er ingezet kunnen worden. Wethouder Nermina Kundić: “We maken samen graag de juiste keuzes met onze inwoners en ondernemers. We zijn benieuwd naar hun ideeën. Ik hoop dat veel Soesters en Soesterbergers zich aanmelden!”

 

Eerste bijeenkomst 11 februari

De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 11 februari. Details over tijd en locatie volgen later. De tweede bijeenkomst vindt plaats op een nog nader te bepalen datum in maart. De tijdsinvestering is maximaal 10 uur. Daarbij gaat het om het bijwonen van de twee bijeenkomsten en het lezen van stukken.

Denkt u mee?

Heeft u interesse om namens de inwoners of ondernemers van de gemeente Soest mee te doen in de klankbordgroep? Meldt u dan nu aan! Uit de inschrijvingen wordt een representatieve afvaardiging geselecteerd met een groepsgrootte van ongeveer 10 deelnemers.
De inschrijving sluit op 22 januari 2020.

 

Meldt u aan via www.aanmeldenbijsoest.nl/klankbordgroep 

Naast de klankbordgroep organiseert de gemeente ook een algemene informatie- en kennismakingsbijeenkomst voor bewoners, ondernemers en organisaties. Deze vindt waarschijnlijk in april plaats.

Nieuwsoverzicht