Royal Run september 2020


Dinsdag 10 december 2019

De Royal Run, wat is dat?

- een uniek evenement dat staat voor gezondheid, sportief bewegen, loopplezier voor jong en oud en dat ook nog eens op een zeer bijzonder locatie: paleis Soestdijk.
- "Fitte werknemer goud waard voor uw bedrijf", blijkt uit recent onderzoek. Dus stimuleer dat en doe mee. 
- De kosten voor deelname als zijnde zakelijke kosten zijn aftrekbaar. Ook belangrijk.
- En er wordt geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van de ziekte ALS.

Geachte mevrouw, mijnheer,

Ik ben de organisator van het jaarlijkse unieke hardloopfeest op Paleis Soestdijk in Baarn: De Royal Run. Dit bijzondere evenement staat voor sportief bewegen, gezondheid, loopplezier voor jong en oud en een goed doel: de Stichting ALS Nederland.

Onderdeel is de Rabobank Business Run, waar bedrijven met medewerkers en/of relaties mee kunnen lopen op deze dag met de keuze uit verschillende afstanden, ook voor de beginnende loper.

Het is een 100% recreatief evenement, met na de finish voor een ieder een medaille in de vorm van een koninklijke onderscheiding.  Er is een ontvangst door lakeien en hofdames, veel muziek en na afloop ruimte voor een drankje en een hapje op het gezellige foodcourt. De route voert de deelnemers o.a. langs het historische bordes van het paleis en daarna het koninklijke bos is, dat normaal gesloten is voor alle bezoekers.

“Fitte werknemer goud waard voor uw bedrijf!”  Een zeer opmerkelijke kop gebaseerd op een paar jaar geleden verschenen onderzoek van TNO en de arbeidsorganisatie PWC, in opdracht van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en het Diabetes Fonds.  Dit onderzoek toont aan, dat fitte werknemers, bedrijven en organisaties in Nederland een besparing opleveren van zeker 240 miljoen euro op jaarbasis.

Citaat uit het vakblad Britisch Medical Journal van deze maand:  Wie geregeld hardloopt, verlaagt de kans op een vroegtijdige dood met ongeveer een kwart. De winst zit vooral minder hart- en vaatziektes (30 procent minder kans) en kanker (23 procent minder kans). Die gezondheidswinst begint al bij vijftig minuten hardlopen per week, schrijven de onderzoekers onder leiding van hoogleraar volksgezondheid Zeljko Pedisic van de Victoria Universiteit in Melbourne. Kortom: hardlopen is goed voor de baas

Heeft u interesse: mail dan naar Pieter Landman  info@royalrun.nl 

Nieuwsoverzicht