Move2Social van start op 30 januari 2020


Dinsdag 10 december 2019

Move2Social Regio Amersfoort van startende impact onderneming naar serieuze business

Gemeenten Amersfoort, Nijkerk, Baarn, Bunschoten, Soest, Leusden en Woudenberg, Rabobank Amersfoort-Eemland en adviesbureau KplusV starten met de tweede editie van het regionaal versnellingsprogramma voor ondernemers die maatschappelijke impact willen maken. Het programma gaat in maart 2020 van start en op 30 januari 2020 vindt de officiële Kick-Off plaats. Sociaal ondernemers kunnen zich tot 10 februari 2020 aanmelden voor het programma via de website.

Voor wie?

Move2Social Regio Amersfoort roept startende sociaal ondernemers en gevestigde ondernemers (tot 3 jaar oud) die van hun onderneming een sociale onderneming willen maken in bovenstaande gemeenten op zich in te schrijven. Door deze inschrijving maken zij kans om deel te mogen nemen aan een begeleidingstraject van vier maanden waarmee ze hun onderneming een boost kunnen geven. De partners van Move2social Regio Amersfoort  selecteren de meest kansrijke ondernemers. De geselecteerde ondernemers  werken tijdens het traject samen met experts uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid aan de (door)ontwikkeling van hun sociale onderneming.

Hoe werkt het?

Direct aansluitend op de selectie volgt, gedurende vier maanden, een intensief ontwikkelprogramma met workshops, expertmeetings, begeleidend mentorschap en business coaching door ervaren ondernemers uit de regio. Hoe positioneer je jezelf als maatschappelijke vernieuwer? Hoe ontwikkel je een businessmodel met impact? Welke maatschappelijke waarde creëer je? En hoe meet je deze impact? Tijdens Move2Social Regio Amersfoort  gaan we met deze vraagstukken aan de slag. Het resultaat is een doordachte businesscase voor een voortvarende start of duurzame groei van je sociale onderneming. De sociaal ondernemers krijgen, ter afronding van het programma, de gelegenheid om hun businesscase te pitchen voor een publiek van publieke én private investeerders en andere belangrijke spelers uit de regio. Zo komen zij in contact met financiers en andere organisaties die kunnen helpen met de verdere ontwikkeling van hun onderneming.

Voorwaarden voor deelname:

  • Jouw onderneming is gevestigd (niet ouder dan 3 jaar) of zal zich vestigen in de Regio Amersfoort;
  • Jouw idee voor een sociale onderneming bevindt zich in de startfase en is klaar om de markt te betreden of jouw sociale onderneming bestaat maximaal drie jaar.
  • De onderneming is schaalbaar;
  • Jouw onderneming maakt impact op één of meer van de volgende gebieden: arbeidsparticipatie, milieu, welzijn of internationale ontwikkeling;
  • De onderneming genereert inkomsten uit de markt en investeert (een deel van) de winst in je onderneming.

 

Move2Social, een bewezen succesvol programma

Move2Social is inmiddels in zes regio's actief (Amersfoort, Groene Hart, Hart van Brabant, Noord-Groningen, Rotterdam en Twente) en 78 ondernemers hebben aan het programma deelgenomen. Het programma is door RVO genomineerd als Nederlandse finalist voor de EEPA Awards, een prijs voor publiek-private samenwerkingsverbanden die als doel hebben het MKB verder te helpen.

Waarom Move2Social Amersfoort?

De aanleiding voor de Rabobank Amersfoort- Eemland en het WerkgeversServicepunt Regio Amersfoort om Move2Social te starten is onder meer het adviesrapport van de Sociaal-Economische Raad (SER) aan de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voorspelling is dat in de nabije toekomst 6 tot 10% van de Nederlandse economie uit sociale ondernemingen bestaat. De Nederlandse financiële infrastructuur sluit daar nu niet op aan. SER adviseert overheden om kenniscentra in te richten en samenwerkingen tussen sociale ondernemingen te stimuleren. Regio Amersfoort gaat die uitdaging aan door sociaal ondernemers te ondersteunen middels Move2Social. Partijen uit de regio die zich hierbij willen aansluiten zijn van harte welkom!

Voor meer informatie over het programma kijk op https://move2social.nl/amersfoort/ of neem contact op met Nicolette Schipper (n.schipper@kplusv.nl) of Bente Lieftink (b.lieftink@kplusv.nl). 

Inlichtingen voor de pers:

Wilt u op 30 januari 2020 om 16:00u aanwezig zijn bij de start van Move2Social regio Amersfoort? Meld u dan aan met een e-mail naar amersfoort@move2social.nl

 

Nieuwsoverzicht