Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober 2019


Donderdag 26 september 2019

Zaterdag 26 oktober 2019              Doe Mee

Nacht van de Nacht

Laat het donker, bespaar energie en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht.

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks event georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 15e keer georganiseerd op zaterdag 26 oktober.

Wat gebeurt er in de gemeente Soest?

De gebouwverlichting van het gemeentehuis, Sportboulevard de Engh en de kerktoren wordt uitgeschakeld en er vindt er een nachtwandeling plaats, georganiseerd door IVN Eemland.

En de openbare verlichting?

Jaarlijks wordt een deel van de openbare verlichting voor LED verlichting vervangen. Deze wordt standaard vanaf 22.00 uur gedimd tot uiteindelijk 50% lichtopbrengst midden in de nacht. Hiermee besparen we jaarlijks 23% energie!

Doe mee!

Dim of doof op 26 oktober zo veel mogelijk overbodige verlichting in/om je huis, bedrijf of club en meldt dit via: https://www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij/. Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) zal je deelname ondersteunen met gratis publiciteit en aandacht. Zo besparen we samen energie, CO2 en verminderen we lichthinder voor mens en natuur.

 

Meer informatie?

Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor meer informatie en leuke ideeën.

Nieuwsoverzicht