Eerste stap naar duurzame warmte


Donderdag 26 september 2019

PERSBERICHT

Eerste stap naar duurzame warmte

Soest en Soesterberg gaan op termijn, net als de rest van Nederland, van het aardgas af. Dat gaat is fases met als doel in 2050 klaar te zijn. Het nu tijd hier over na te denken, zodat iedereen straks goed voorbereid is. De gemeente maakt daarom samen met experts, inwoners en ondernemers een visie. In de tussentijd is energie besparen een goed idee. Het energieloket kan helpen bij het maken van keuzes. 

Beste mogelijkheden, laagste kosten

Een CO2- neutraal Soest en Soesterberg in 2050. Dat is het einddoel van de energietransitie. Om daar te komen, stoppen we op den duur met aardgas. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Bij het maken van de visie wordt samen bepaald wanneer en in welke volgorde de buurten en wijken van het aardgas af gaan. Met experts, inwoners en ondernemers zoekt de gemeente naar de beste mogelijkheden met de laagste kosten voor iedereen. De visie komt volgend jaar in de raad.

Wilt u nu al aan de slag?

Inwoners die al met hun huis aan de slag willen, kunnen veel informatie vinden op het energieloket (www.energieloket-soest.nl). Ook geeft het energieloket persoonlijk advies over de te nemen stappen in een woning zoals bijvoorbeeld isoleren en eigen energie opwekken.

Nieuwsoverzicht