Lunchbijeenkomst met UIT in Soest in koninklijke omgeving


Donderdag 19 september 2019

Een lunchbijeenkomst in koninklijke sferen. Het is donderdagmiddag en een stralende zon begroet de Soester ondernemers die net een hupje over de gemeentegrens hebben gemaakt. De Orangerie op het terrein van Paleis Soestdijk is het sfeervolle decor voor een aantal presentaties. Op de plek waar vroeger de planten en bloemen van de koninklijke familie overwinterden en waar vanaf een grote foto de koninginnen Emma, Wilhelmina en Juliana in een zonnig familieonderonsje te zien zijn worden de Soesters bijgepraat over de toeristische ontwikkelingen in onze regio en de trends op landelijk niveau.

Zo vertellen Kees Mudde van Ideaze en Laura van de Rijke van Regionaal Bureau voor Toerisme Utrechtse hoe met marketingacties Soest onder de aandacht wordt gebracht. Remco de Hiep laat zien wat de mogelijkheden zijn van de website Uit in Soest

Een boeiend verhaal is van Frans van der Avert. Van der Avert is per 1 maart van dit jaar directeur programmering voor Paleis Soestdijk. Hij houdt zich namens eigenaar Made by Holland bezig met de ontwikkeling van vaste en tijdelijke presentaties, educatieve programma's en marketing. De plannen voor het paleis zijn ambitieus en zien er fantastisch uit. Dat belooft wat. Van der Avert: ,,De focus zal liggen op water, agricultuur en voeding, gezondheid en energie omdat juist op die gebieden Nederlandse ondernemingen zich wereldwijd onderscheiden met innovatieve oplossingen en technische verbeteringen."

Met fraaie sheets laat de directeur zien wat er vanaf 2023 op de grens van Soest en Baarn in het voormalige huis van Juliana en Bernard te doen zal zijn. 

Een greep uit de mooie plannen:

  • Op de eerste verdieping van het middendeel van het paleis worden (tijdelijke) tentoonstellingen ingericht binnen de thema’s water, agricultuur & voeding, energie en gezondheid. Hier worden de kroonjuwelen van ondernemend en innovatief Nederland getoond aan een breed publiek.
  • De linker (‘Soester’) vleugel van het paleis wordt een ontmoetingsplek waar ondernemers en uitvinders hun ideeën kunnen presenteren en toetsen bij adviseurs, experts en mogelijke investeerders. 
  • De rechter (‘Baarnse’) vleugel krijgt een multifunctionele opzet met educatieve ruimtes en labs. 
  • Het Herenhuiscluster, aan de overzijde van Paleis Soestdijk, wordt omgebouwd tot de Parade waar een onderscheidend horeca-, hotel- en winkelaanbod komt. Centraal staat het Paradeplein, een open ruimte die de verschillende historische gebouwen verbindt en ruimte biedt voor buitenactiviteiten en kleinschalige evenementen. 
  • De 19de- eeuwse tuin van Zocher wordt in al zijn glorie hersteld en vindt aansluiting op de 17de eeuwse lanenstructuur van het landgoed. Aan de rand van de grote vijver komt een natuurlijk amfitheater, een plek voor bijzondere (muzikale) voorstellingen.

Meer informatie is te lezen op de website van het paleis.

Van den Avert laat weten dat voor de ondernemers in Soest en Baarn kansen komen met de ambitieuze en vooruitstrevende plannen van Made by Holland

Een interessante bijeenkomst met een koninklijk en gastvrij ontvangst van de mensen van Paleis Soestdijk.

Tekst en beeld: Peter Beijer

 

Nieuwsoverzicht