Van melkhandel tot Dorrestijn Transport en Logistiek


Donderdag 12 september 2019

85-jarig bedrijf startklaar voor de toekomst

Voor de wieg van Dorrestijn Transport en Logistiek moeten we terug naar 1934. In dat jaar richt Jan Dorrestijn het bedrijf op dat 85 jaar later bekend staat om haar specialisatie in transportoplossingen voor lengte- en volumineuze goederen zoals hout-, plaat- en bouwmaterialen in de Benelux en Duitsland. Het 85-jarige jubileum is onlangs met personeel, relaties en klanten groots gevierd. Een familiebedrijf met een rijke historie en een mooie toekomst. Wij zochten directeur Remco Dorrestijn op in het bedrijfspand aan de Nijverheidsweg 12.

Remco: “In mijn toespraak tijdens ons jubileumfeest heb ik gezegd dat iedere onderneming de klanten en leveranciers krijgt die het verdient. Het succes van ons bedrijf is mede te danken aan de bestendige relaties die wij hebben met zowel klanten als leveranciers. Sommige van onze klantrelaties bestaan al meer dan 50 jaar.”

De melkhandel in de crisisjaren dertig van de vorige eeuw is de basis van Dorrestijn Transport en Logistiek en vormt de kiem van die jarenlange klantrelaties. Jan Dorrestijn, de opa van Remco, begon in 1934 een melkwinkel en handel. Jan richt zich in die jaren op de uitgifte van melk en na de Tweede Wereldoorlog ging hij zich specialiseren op het melktransport.

Remco: ,,Toen de melkfabrieken dat transport met eigen tankwagens zelfstandig gingen uitvoeren verschoof de focus naar de transportsector en het bieden van logistieke oplossingen voor ladingen uit de havens van Amsterdam, Beverwijk en Zaandam. Na het overlijden van opa Jan in 1963, hebben zijn zonen Jan, Gijs en James het bedrijf een aantal jaren voortgezet voor de erven. De broers werkten de rode cijfers weg door hard werken en slim blijven nadenken.”

In de jaren zestig en zeventig groeit het bedrijf door het vervoer van hout- en plaatmaterialen, karton en papier. Remco: ,,Het was tijd voor opschaling en om te verhuizen naar een nieuw pand op het industrieterrein de Noordschil in Baarn. De broers werkten 45 jaar met elkaar samen en hebben het bedrijf laten groeien. Zij hielden zich onder meer bezig met: zandhandel, handel in mijnsteen, kerstbomenhandel, stuwadoorswerkzaamheden en werk voor opnamestudio’s en uiteraard transport”

Uitbreiding
Sinds 2008 is Dorrestijn Transport en Logistiek in Soest gevestigd en is de aandacht gericht op transport en logistiek. In Baarn wordt in 2006 een nieuwe loods in gebruik genomen. De moderne vestigingen in Baarn en Soest beschikken tegenwoordig over totaal 10.000 m2 aan ruimte en een geautomatiseerd voorraadbeheersysteem en modern Transport Management Systeem. Remco: ,,Hiermee is onze onderneming klaar voor de toekomstige ontwikkelingen in logistiek en transport. Momenteel hebben wij een transportbedrijf dat zich voor 95% toelegt op het vervoer van ‘forest products’: hout, plaatmaterialen en kartonnen verpakkingsmaterialen. Daarnaast zijn we, eveneens in Soest, het fulfilmentbedrijf WeFulfil gestart dat een compleet dienstenpakket biedt aan bedrijven die actief zijn in de B2B en B2C markt. Graag wijs ik erop dat fabrikanten en groothandels de mogelijkheid hebben om tot 4.500 pallets bij ons in Soest op te slaan of de logistiek van hun webshop onder te brengen bij WeFulfil.”

Dorrestijn Transport en Logistiek heeft de beschikking over een modern wagenpark en voldoet daarmee aan de meest actuele kwaliteits- en veiligheidseisen. De onderneming heeft rond de vijftig werknemers en met Remco Dorrestijn aan het roer is de aard van het familiebedrijf behouden gebleven.

,,Wij zijn een ondernemende familie”, vertelt Remco. ,,Van mijn 18 neven en nichten zijn er momenteel 16 ondernemer of werken zij in hun eigen familiebedrijf. Een aantal neven van mij is ook actief in het hout: Danny met het stuwadoorsbedrijf DSB waar hij een timber terminal runt en Hendrik Jan met Eemwood en Eemtrans die zich vooral heeft toegelegd op de handel in tuinhout. Allemaal succesvolle bedrijven en natuurlijk werken we regelmatig samen.”

Remco ziet de toekomst ondanks alle uitdagingen, positief tegemoet: ,,Wij blijven continu streven naar verbetering, kwaliteit leveren en innoveren. Daarbij is het van belang dat wij de wensen van de klanten én van de klant van onze klant goed kennen en herkennen en de juiste mensen aan ons weten te binden. Samenwerken met de klant en collega-transporteurs is essentieel. Eveneens belangrijk is het tijdig en goed anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en het aantrekken van en behouden van onze  mensen en in hen blijven investeren. Ook investeringen in ICT zijn enorm belangrijk. Moderne systemen moeten er voor zorgen dat we een nog betere dienstverlening kunnen bieden. Last but not least willen wij het aangename alternatief zijn voor onze relaties.”

Ter gelegenheid van het jubileum is Dorrestijn Transport een goededoelenactie gestart. De relaties, leveranciers en medewerkers zijn gul geweest en hebben een fors bedrag gestort voor het goede doel van hun keuze.

Donaties aan goede doelen

  • Kika:                         € 3.796,83
  • Make a Wish:             € 1.561,82
  • Voedselbank:             €    266,85
    Totaal:                       € 5.625,50

Het bedrag van wordt door Dorrestijn verdubbeld. Binnenkort kunnen dee drie hierboven vermelde goede doelen totaal € 11.251,- aan giften ontvangen.

Nieuwsoverzicht