Lasbedrijf Dorrestijn, een veelzijdig bedrijf sinds 1989


Zaterdag 01 juni 2019

Kennismaken met Lasbedrijf Dorrestijn. Een onderneming, gespecialiseerd in hoogwaardig laswerk en in 1989 opgericht door Dick Dorrestijn. Drie decennia later zijn de broers Jeffrey en Joey Dorrestijn de eigenaren van het veelzijdige bedrijf. Sinds kort is Lasbedrijf Dorrestijn lid van de Soestdijkse Grachten, het terrein waar het bedrijf sinds 2002 gevestigd is.

Het lasbedrijf is gevestigd in een karakteristieke werkhal waar mannen in overalls en met kappen voor hun hoofd aan het werk zijn. Jeffrey en Joey Dorrestijn nemen even de tijd om over hun bedrijf te vertellen, maar daarna wacht het werk weer. Orders zijn er voldoende voor het familiebedrijf.

Jeffrey vertelt: ,,De afgelopen dertig jaar hebben wij natuurlijk prima contacten opgebouwd met leveranciers en afnemers. Onze klanten weten waar ze aan toe zijn met ons. Iedereen vertelt dat kwaliteit voorop staat. Maar wij gaan daar gewoon echt voor. Geen half werk, maar goed werk. We weten niet beter. Dit werk is ons met de paplepel ingegoten."

Broer Joey knikt veelbetekenend. ,,In 2014 namen wij het bedrijf van onze vader over. Dat betekent overigens niet dat hij zich hier nooit meer laat zien. Hij is natuurlijk de grondlegger van Lasbedrijf Dorrestijn en wij staan altijd open voor zijn tips en zijn kennis. Wij specialiseren ons in het fabriceren van kwalitatief hoogwaardige producten. Denk daarbij aan: warmtewisselaars, drainwaterontsmetters, toelevering voedingsindustrie, pompskids, leidingwerk. Wij verrichten desgewenst (las)werkzaamheden op locatie.”

Jeffrey: ,,Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het produceren van apparaten ten behoeve van energieterugwinning. Heel actueel onderwerp toch. Rookgascondensors, economizers en alle voorkomende warmtewisselaars in diverse materiaalsoorten worden door ons gemaakt.”

Op de website van Lasbedrijf Dorrestijn (http://www.lasbedrijfdorrestijn.nl/) is onder meer te lezen dat het bedrijf veelzijdig is. Joey: ,,Van klein tot groot, enkelstuks of seriematig werk. Wij zoeken altijd naar oplossingen. Zo kunnen wij een compleet product verzorgen maar ook door de klant toegeleverde materialen bewerken.”

Jeffrey: ,,Voor licht en middelzwaar constructiewerk kan men bij ons terecht. We verwerken alle voorkomende materialen zoals RVS, Aluminium en staal. Bijvoorbeeld weegbanden, tril- en sorteerdekken, tril- en sorteergoten. Wij bouwen wat de klant wenst, wanneer deze alleen de engineering van het product uitvoert en graag de productie ervan uitbesteedt dan regelen wij dat. Ook alle voorkomende nabewerkingen als slijpen, beitsen-passiveren en stralen kunnen wij verzorgen.”

Joey: ,,Ook het vervaardigen van leidingwerk wordt door onze ervaren en gecertificeerde medewerkers gedaan. Wij staan garant voor een hoogstaand product. Dit alles uitgevoerd in de meest voorkomende materiaalsoorten en kwaliteiten. Veel werkzaamheden gebeuren onder een ontwerpcode. Denk hierbij aan PED, RtoD, ASME VIII. Onze lassers zijn hier dan ook voor gekwalificeerd. We verzorgen, indien gewenst, het NDO onderzoek en kunnen de gewenste druktesten uitvoeren.”

Jeffrey: ,,Onze ervaring en expertise hebben wij ook op het gebied van skidbouw voor zowel grote als kleine skids. Bij skidbouw worden installaties (tanks, pompen, leidingen) op een RVS of stalen frame gemonteerd, eventueel voorzien van het benodigde leidingwerk en het aansluiten van de appendages. We kunnen het compleet afbouwen en testen van de installatie verzorgen. Voor alle speciale wensen, optekening of schets kan men bij ons terecht. juist waar het afwijkt ligt voor ons de uitdaging. Of het nu gaat om een meubelstuk, het verwerken van glazen buizen of RVS-design opdrachten.”

 

Nieuwsoverzicht