Brexit uitgesteld tot 31 oktober


Dinsdag 16 april 2019

Brexit uitgesteld tot uiterlijk 31 oktober

We tellen continu alle bijeenkomsten en deadlines af. Ook deze week was het weer spannend. Zou Macron dwars liggen? Zou het toch nog op een harde Brexit per 12 april aan komen (no-deal)?

Niets van dat alles. In het holst van de nacht van woensdag op donderdag kwam er weer duidelijkheid. Verder uitstel van Brexit tot 31 oktober. En als de Britten er uit zijn kunnen ze al eerder uit de EU, in principe elke eerste van de maand.

En o ja, ze moeten Europese Parlements verkiezingen gaan organiseren.

Goed nieuws voor ondernemers dat een harde Brexit vooralsnog is voorkomen. Want die dreiging en chaos hing boven de markt. Lees hier een korte samenvatting van de vannacht gemaakte afspraken

Zoals Ajax het tegen Juventus ook (nog) niet kon afmaken, zo is er ook op het Brexit-veld dus nog geen duidelijkheid over de volgende ronde. Dat wordt dus maar duimen dat de Britten er in hun parlement wel uitkomen komende tijd. Maar dat is nog knap lastig en onzeker.

In deze nieuwsbrief een column van onze man uit Brussel Winand Quaedvlieg met de laatste inzichten naar aanleiding van de Europese top. Verder wat informatie over medicijnen, wat laatste nieuwtjes en een bijgewerkte event-kalender. Nu er daadwerkelijk een langer uitstel is verlagen we trouwens de frequentie van de nieuwsbrief naar elke maand. 

Verder is de grote opgave om ook de 25% van de ondernemers die nog niet bezig zijn met hun brexit-voorbereidingen te bereiken. Daar gaan we de komende weken mee aan de slag: hoe we ook die laatste groep gaan bereiken. Want Brexit gaat niet weg!

Groet
Edwin, Laura en Miran

 
Nieuwsoverzicht