Je hebt hier echt alles in één


Vrijdag 25 november 2011

Het is een drukte van belang als de deuren van Ondernemersplaza tijdens de open dag op 25 november open gaan. Veel ondernemers komen langs om een kijkje te nemen bij de nieuwe ontmoetingsplaats voor ondernemers. De begane grond van het Kamer van Koophandel gebouw in Amersfoort is volledig heringericht tot een open, moderne en aantrekkelijke (werk)omgeving. Ondernemers kunnen elkaar hier ontmoeten, gelijk zakendoen, flexwerken en uiteraard langskomen voor informatie en advies. De open dag was een groot succes. De reacties waren erg positief.

Ondernemersplaza is opgezet vanuit de één loket gedachte voor ondernemers. Zakendoen makkelijker maken en vooral ondernemers en partijen met elkaar verbinden. Zes partijen, waaronder de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland, gemeente Amersfoort, Belastingdienst, Werkgeversservicepunt, Werkplein Amersfoort, Taskforce Innovatie en World Trade Center Almere Area, sloegen de handen ineen om dit in regio Amersfoort voor elkaar te krijgen. Ondernemersplaza staat. Het werd tijdens de open dag meteen in gebruik genomen. Alle partijen waren aanwezig en werden al snel omringd door bezoekers. Mark Steens van Werkgeversservicepunt/ Werkplein Amersfoort sprak met een ondernemer die een uitzendbureau in Baarn heeft. “We hebben meteen visitekaartjes uitgewisseld en gaan kijken of we vraag en aanbod bij elkaar kunnen krijgen. Ontmoeten en elkaar helpen ging bijna automatisch, voor ons is deze dag al geslaagd”.

Laagdrempelig
Ondernemer Martijn Schaeffer van Payrault denkt dat veel ondernemers hier letterlijk hun plek vinden. “Ik vind het een goed initiatief, je kunt hier overleggen, even werken en vooral het ontmoeten gaat makkelijk heb ik gemerkt. Als ik een volgende keer in de buurt ben, ga ik hier zeker afspreken”, aldus Schaeffer. Dat in contact met elkaar komen makkelijk gaat, is een veel gehoorde opmerking. De laagdrempeligheid die Ondernemersplaza wil uitstralen, wordt gelijk opgepikt door bezoekers. Verbinden komt vanzelf tot stand.

Moeder en dochter Ilse Pocorni en Erica Harkisoon van Mathilde beamen dit van harte. “We werden door collega-ondernemers getipt op Ondernemersplaza. Ook zij zijn hier aanwezig. Op deze leuke locatie hebben we eindelijk kunnen bijpraten. We zijn uit Almere hiernaartoe gekomen en hadden het niet willen missen. Je hebt hier echt alles in één. De mensen die hier werken zijn heel makkelijk te benaderen als je bijvoorbeeld advies nodig hebt. Er is veel persoonlijke aandacht en je voelt je echt gehoord. Je wordt hier niet alleen geholpen met de start van je bedrijf maar ook bij je ontwikkeling als ondernemer.”

De hele dag door was er van alles te doen. Er waren social media trainingen en bijeenkomsten over het opzetten van een website, logoschetsers en professionele fotoshoots.  De activiteiten waren populair en veel ondernemers hadden zich voor meerdere opgegeven. Er werden veel visitekaartjes uitgewisseld. De open dag sloot af met een burenborrel. De omliggende bedrijven op de Hoef maakten zo kennis met Ondernemersplaza, het clubhuis van de regio en buurthuis van de Hoef.

Kom vooral eens langs
Ondernemers zijn elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur welkom in Ondernemersplaza. Ondernemersplaza is gevestigd in het pand van de Kamer van Koophandel op de Printerweg 6 in Amersfoort. Meer weten wat Ondernemersplaza ondernemers te bieden heeft? Kijk dan op www.ondernemersplazaonline.nl

Bron: KvK

Nieuwsoverzicht