Finalisten Het Beste Bedrijf van Soest bekend


Dinsdag 18 september 2018

De Soester Zakenkring en de gemeente Soest organiseren op woensdag 31 oktober het Ondernemerscongres in het Officierscasino in Soesterberg. Dit jaar is voor het eerst de verkiezing van ‘Het Beste Bedrijf van Soest’ onderdeel van het programma. Een spannende zoektocht naar de ondernemer die zich echt onderscheidt in Soest in 2018. De jury heeft drie podiumkandidaten geselecteerd uit de genomineerden. Tijdens het congres kiest het publiek de winnaar.

Wethouder Liesa van Aalst is trots op de Soester ondernemers. “Ik ben blij dat er zoveel ondernemers genomineerd zijn voor deze verkiezing. Soest is een ondernemende gemeente en heeft een goed georganiseerd bedrijfsleven met veel onderscheidende bedrijven. We zoeken graag de samenwerking met ondernemers en ondernemerscollectieven . Dit is de reden dat we jaarlijks het ondernemerscongres organiseren samen met de Soester Zakenkring.”

Pittige selectie uit lange lijst van genomineerden
Inwoners van Soest konden in aanloop van de verkiezing bedrijven nomineren. Dit is in grote getale gedaan. De top 10 genomineerden van de verkiezing ‘Het Beste Bedrijf van Soest’ zijn bezocht door een jury. Uit deze tien heeft de jury een top drie geselecteerd die zich op het podium van het ondernemerscongres gaat presenteren. De ruim 250 aanwezige ondernemers kunnen vervolgens met hun smartphone stemmen wie de winnaar wordt.

De top 3 genomineerden
De top drie kandidaten zijn in willekeurige volgorde:
Lex Verkley Banketbakker
Rein Tupker Kunst-Siersmederij
Karelsen Bandenservice

Paul Martens: “De jury werd verrast door het grote aantal bedrijven dat genomineerd was en het was daarom ook een hele klus om daaruit een Top-10 te selecteren. De bezoeken aan deze 10 toonden aan dat, zonder de andere tekort te doen, deze prachtige Soester bedrijven van hoge kwaliteit zijn. De Top-3 samenstellen was daarom ook niet eenvoudig.”

Ondernemerscongres 2018: een avond vol verhalen
Tijdens dit congres kunnen ondernemers uit Soest-Soesterberg elkaar ontmoeten en netwerken. Dit jaar staat het congres in het teken van inspirerende ondernemersverhalen van Mark van Drieberge van Hypsos en Wim Hoeks van Ice-World. Robbert Meeder is de avondvoorzitter van het congres en gaat in gesprek met de twee Soester(bergse) ondernemers. Mark van Drieberge is directeur van Hypsos; zij creëren merkomgevingen wereldwijd in de vorm van world expo’s, musea, evenementen, stands en veel meer. Dit jaar hebben zij o.a. het Holland Heineken House op de Olympische Spelen in Zuid-Korea gebouwd.
Wim Hoeks, directeur van Ice-World, maakt, verhuurt en verkoopt onder andere mobiele ijsbanen. Dat doen ze over heel de wereld maar ook om de hoek.

Bron: Persbericht gemeente Soest

Aanmelden voor het Ondernemerscongres op woensdag 31 oktober: zie deze link.

 

Nieuwsoverzicht