Ondernemersplaza is het visitekaartje voor de regio


Vrijdag 25 november 2011

Amersfoort schudde donderdag 24 november op haar grondvest tijdens de openingsact van Ondernemersplaza. Met oneindige energie en snelle armbewegingen, werden de genodigden van Ondernemersplaza getrakteerd op een muzikaal spektakel met Japanse drums. De nieuwe ontmoetingsplaats voor ondernemers werd hiermee geopend.

Ontmoetingsplaats
Na maanden van voorbereiding en een metamorfose van de begane grond van de Kamer van Koophandel, is Ondernemersplaza eindelijk een feit. Op deze inspirerende, moderne plek kunnen vanaf vrijdag 25 november ondernemers elkaar ontmoeten, flexwerken, inspiratie van elkaar opdoen, en makkelijker hun zaken regelen met de diverse organisaties.

Genodigden kregen donderdag 24 november alvast een preview van deze nieuwe dienstverlening. Ook maakten zij kennis met de partners en genoten van de drumact. Onder de genodigden waren ook alle gemeenten uit de regio Amersfoort. Harm van Veldhuizen, algemeen directeur van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland merkte met een knipoog naar de aanwezigheid van de gemeenten op, dat ondernemers hier meteen alle gemeenten ontmoeten. "Ondernemersplaza is hiermee het visitekaartje van regio Amersfoort”, aldus Van Veldhuizen. Ook feliciteerde hij Jacco Leppers van Werkgeversservicepunt. Amersfoort is als winnaar uit de bus gekomen als beste sociale dienst van Nederland.

Ondernemer centraal
Onder leiding van Harm van Veldhuizen vertelden partners wat zij gaan bijdragen aan Ondernemersplaza. Caroline Eekhart, accountmanager grote bedrijven van gemeente Amersfoort, viel in voor wethouder EZ Gert Boeve. Zij is trots op de samenwerking tussen de partners en het uiteindelijke resultaat.”Het is goed om samen te werken. Wij merken dat verbinden werkt. Dat je een vliegwieleffect creëert.” Job Zaad, directeur segment MKB Belastingdienst/Utrecht-Gooi vindt Ondernemersplaza prachtig geworden en een logische stap naar één loket. “Wij willen dat ondernemers snel de weg vinden naar de Belastingdienst. Ondernemersplaza helpt daarbij.” Ook voor gevestigde ondernemers vindt Job Zaad Ondernemersplaza een aanrader. “Bij Ondernemersplaza vind je elkaar snel en makkelijk, dit bespaart tijd, en die tijd kunnen ondernemers weer goed besteden aan hun onderneming.”

Jacco Leppers, manager Werkgeversservicepunt, ondersteunt Ondernemersplaza van harte. “Het is een constructieve, creatieve manier om met elkaar in gesprek te gaan. Wij willen met Ondernemersplaza werkgevers helpen als ze personeel te kort hebben, over hebben of willen opleiden. Wij hopen iedereen hier te ontmoeten.”  
“Wij zaten eerst achter een deur met cijferslot”, vertelt Ton van Mil, directeur, Taskforce Innovatie regio Utrecht. “Nu zitten we in Ondernemersplaza, een inspirerende werkplek. Hier kunnen we nog beter innovatie stimuleren in de regio, want we bieden starters en snelle groeiers in Amersfoort kennis en geld.”

Fons van der Ham, bestuursvoorzitter van World Trade Center Almere Area complimenteerde Harm van Veldhuizen met het resultaat. “Wij zijn ook achter de deur vandaan en ontmoeten ondernemers graag hier op Ondernemersplaza. 71% van de ondernemers in Amersfoort wil internationaliseren, wij bieden hier netwerkbijeenkomsten, handelsmissies en netwerken.” De Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland wil volgens haar voorzitter Rob Zieck vooral verbinden. “Ondernemers met ondernemers en met andere organisaties. Het verbinden en het stimuleren van elkaar ontmoeten werkt voor ondernemers. Wij hopen dan ook dat Ondernemersplaza navolging krijgt in het hele land. Ik ben trots op iedereen die aan Ondernemersplaza heeft meegewerkt.”

Japanse drums
Om de woorden kracht bij te zetten sloegen de partners met grote kracht en vol enthousiasme op een grote Japanse drum. Tot grote verrassing van het publiek doken er na de laatste slag van Rob Zieck, vijf drummers op, die bruisend van energie en met daverend slagwerk een visueel en muzikaal spektakel lieten horen. Zelfs tijdens de borrel waar het ontmoeten volop plaatsvond, trilde Ondernemersplaza nog na van dit muzikale spektakel.

Kom langs
Ondernemers zijn van harte welkom om de unieke sfeer van Ondernemersplaza te ervaren. Ondernemersplaza is te vinden in het gebouw van de Kamer van Koophandel, Printerweg 6 in Amersfoort. Kijk op www.ondernemersplazaonline.nl voor meer informatie. 

Nieuwsoverzicht