Uitnodiging Prinsjesdagontbijt Soest vrijdag 27 september 2019


Maandag 16 september 2019

Beschrijving evenement:

Prinsjesdagontbijt in het teken van Global Goals:

SAMEN WERKEN AAN EEN BETERE WERELD

Bedrijfsleven, onderwijs, maatschappelijke organisaties én gemeentebestuur zitten vrijdag 27 september a.s. samen aan het inmiddels traditionele Prinsjesdagontbijt van Soest. Het gesprek zal gaan over de Global Goals for Sustainable Development, zoals die in 2015 zijn ondertekend door de Verenigde Naties.

Deze Global Goals moeten voor 2030 gerealiseerd zijn. Niet alleen wereldwijd, maar ook nationaal én lokaal, waarbij de samenwerkende partijen de verantwoordelijkheid hebben om de werelddoelen (Global Goals) vorm te geven. Denk daarbij aan het terugdringen van ongelijkheid, aan gendergelijkheid, aan een leefbare en veilige leefomgeving, aan duurzame productie en consumptie als ook aan kwalitatief en participatief bestuur. Het Prinsjesdagontbijt draagt dan ook niet voor niets de titel “Samen werken aan een betere wereld”.

SDG-Ambassadrice Wobine Buijs
Het belooft een meer dan interessante bijeenkomst te worden, met als gastspreker mevrouw Wobine Buijs. Zij is burgemeester van Oss en SDG-Ambassadrice voor de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Vanuit de Soester gemeenschap worden twee pitches gehouden en wethouder Liesa van Aalst zal ingaan op de plek van de Global Goals in de gemeente Soest.

Organisatoren van het Prinsjesdagontbijt zijn GIDSnetwerk, Soester Zakenkring en Global Goals Monitor Nederland/Stichting Keurmerk Sociale Onderneming. Het vindt plaats in Stayokay, Bosstraat 16 te Soest. Aanvang: 07.00 uur, afsluiting 09.00 uur. Deelnemers betalen ter plekke een bijdrage van € 15,00 voor de kosten van ontbijt, koffie en thee.

Graag ontvangen we van u een bevestiging van deelname, via https://gidsnetwerk.nl/events/prinsjesdagontbijt-soest-2019/

Bron: Gids Netwerk

Nieuwsoverzicht