Nieuwe haring en oude liedjes gaan er goed in bij ouderen Daelhoven en Molenschot


Zondag 05 augustus 2018

Rob Stalenhoef van Smurfit Kappa MNL Golfkarton stak tijdens de Haringparty Soest-Baarn op 26 juni precies op tijd zijn biedingsbordje omhoog. Het laatste bod bezorgde hem het eerste vaatje nieuwe haring. Zaterdag 4 augustus werd deze zilte lekkernij uitgedeeld aan de bewoners van Daelhoven en Molenschot.

Verwachtingsvol zitten de ouderen te wachten in de grote zaal in Molenschot. Vanwege de hitte is uitgeweken naar deze plek, waar de airco overuren draait. Om de feestvreugde te verhogen zijn de zangers en muzikanten van het Soester Knollenkoor ‘ingevlogen’ om de feestvreugde te verhogen. Jan Roels, met accordeon gaat de zangers voor, als zij in een vrolijk lint de zaal betreden. Natuurlijk wordt direct het hoogste lied aangeheven. ‘Wij zijn het Soester Knollenkoor’. Er wordt enthousiast meegeklapt en meegezongen.

Ondertussen wordt de haring, vers van het mes bereid door medewerkers van Vishandel ’t Hoekje. Na een half uur meesterlijk gezang van de Knollen is het tijd voor een haringhapje. Het zeebanket glijdt als vanouds naar binnen. Dat smaakt naar meer en gelukkig is er genoeg haring (250 stuks) op voorraad. De gesponsorde vaatjes van Rob Stalenhoef en Kees Boerkoel hebben een dankbaar publiek dat wel van een visje houdt.

Nadat de haringen zijn weggespoeld worden opnieuw liederen uit de goede oude tijd ingezet. ‘Als de Klok van Arnemuiden’ wordt letter voor letter meegezongen. De feestelijke middag wordt verlengd onder begeleiding van harmonica en drumstel. De organisatoren worden na de laatste toegift door de mensen van Lyvore bedankt. Kees Boerkoel en Rob Stalenhoef doen de belofte dat volgend jaar weer een feestelijk haringfestijn voor de ouderen wordt georganiseerd. Niet alleen de haring, maar ook dit feestje smaakt namelijk naar meer!

Tekst en foto's: Peter Beijer, http://www.woordvaardig.nl/

Foto's volgen z.s.m.

Nieuwsoverzicht