Forse hinderweekenden A1 Eemnes-Bunschoten; 6-9 juli en 13-15 juli


Woensdag 04 juli 2018

In het weekend van 6 tot 9 juli en 13 tot 15 juli 2018 werkt aannemerscombinatie 3Angle in opdracht van Rijkswaterstaat van vrijdagavond tot maandagochtend 24/7 aan het aanbrengen van tweelaags zoab, oftewel stiller asfalt.

Overdag is de weg beperkt toegankelijk. Op vrijdag, zaterdag en zondagnacht is de snelweg A1 vanaf 21.00 uur afgesloten. Ook de op- en/of afritten op de route van Eemnes naar Bunschoten zijn gedeeltelijk het hele weekend dicht. Weggebruikers worden omgeleid via de A27 en A28. De extra reistijd is ongeveer 15 minuten.

Rustig rijden of vermijden op de A1
'Er moet in een korte tijd een enorme klus geklaard worden om op dit traject het nieuwe wegdek aan te brengen', vertelt Rudy Klunder, die als omgevingsmanager van Rijkswaterstaat betrokken is bij het project. 'In zulke weekenden werken er zo’n 250 man aan de weg en worden zo’n 300 vrachten asfalt aan- en afgevoerd met zo’n 8500 ton asfalt.' Daarnaast heeft het werkverkeer ook beperkte ruimte. Zij moeten daarom tijdens deze weekenden in- en uitvoegen tussen het reguliere verkeer. 'Het zou dus heel fijn zijn als weggebruikers hier rekening mee kunnen houden door rustig te rijden. En nog beter is het natuurlijk om de A1 deze weekenden helemaal te mijden.' Verder brengt aannemerscombinatie 3Angle niet alleen een nieuwe asfaltdeklaag aan, maar ook lussen, markering en bebakening.

Zes weekenden verkeershinder
Deze twee weekenden zijn het begin van een reeks van zes hinderweekenden in totaal. Klunder: 'Half augustus beginnen we met het aanbrengen van de definitieve asfaltdeklaag op de andere rijbaan, van aansluiting Bunschoten-Spakenburg tot knooppunt Eemnes. Na het laatste weekend in september is de A1 volledig opnieuw geasfalteerd, en kunnen weggebruikers over 4 rijstoken per rijrichting rijden.'

Meer informatie over werkzaamheden A1 Eemnes-Bunschoten
Bekijk voor actuele reisinformatie de laatste informatie op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Wilt u meer informatie over de verbreding van de A27/A1? Ga naar de website van de Verbreding A27/A1.

Bron: Rijkswaterstaat

Nieuwsoverzicht