Verbrijzelen beton op de A28


Maandag 14 november 2011

Rijkswaterstaat werkt aan het groot onderhoud en de voorbereiding van de verbreding van de A28 tussen Utrecht en Amersfoort.
De huidige rijksweg A28 tussen Leusden Zuid en Huis ter Heide is gemaakt van beton. Deze betonnen weg is toe aan onderhoud en wordt vervangen door asfalt. Het asfalt kan niet zonder aanvullende werkzaamheden op de betonnen platen worden aangebracht omdat dit  kan leiden tot scheuren in het asfalt. Daarom wordt het beton verbrijzeld   (spanningsvrij maken). Vervolgens kan daar het nieuwe asfalt op aangebracht worden.

Het verbrijzelen van het beton vindt plaats tussen de op- en afrit Den Dolder/Zeist en de op- en afrit Maarn. De werkzaamheden beginnen op maandag 28 november en duren tot en met 9 december 2011. Er wordt gewerkt tussen 07.00 uur en 19.00 uur. In het weekend worden deze werkzaamheden niet uitgevoerd.

Afrit Soesterberg afgesloten
Van dinsdag 29 november 10.00 uur ( na de ochtendspits) tot woensdagochtend 06.00 uur (voor de ochtendspits) is de afrit Soesterberg vanuit de richting Amersfoort afgesloten in verband met het verbrijzelen van het beton.
Na het verbrijzelen van het beton worden er onder andere asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd tussen de op- en afrit Maarn en de op- en afrit Den Dolder.

Het is mogelijk dat deze werkzaamheden trillingen veroorzaken in de directe omgeving. Indien u ernstige hinder ondervindt van de trillingen dan verzoek ik u contact op te nemen met Rijkswaterstaat.
Daarnaast kan het verbrijzelen van het beton geluidoverlast veroorzaken.

Bij het uitvoeren van de werkzaamheden aan de betonbaan wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met omwonenden en weggebruikers: er wordt niet in de nacht gewerkt, maar overdag van 07.00 uur tot 19.00 uur. Daarnaast zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat op de A28  2 rijstroken per rijrichting beschikbaar blijven voor het verkeer.

Op de website van Rijkswaterstaat kunt u een impressie zien van het verbrijzelen van het beton. U vindt dit filmpje op de link.

Voor vragen of meldingen kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat, via de landelijke informatielijn 0800 8002. Dit gratis nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 06.00 uur ’s morgens tot 22.30 uur ’s avonds.

Nieuwsoverzicht