Knallende start van uw Mantelzorg Café


Donderdag 11 januari 2018

Woensdagmiddag 10 januari 2018 opende wethouder Marcel Adriani van de gemeente Soest met een oorverdovende knal het nieuwe Mantelzorg Café. Met het doorprikken van een ballon ging Uw Mantelzorg Café van start. In aanwezigheid van een groot aantal mantelzorgers en bij demantelzorg betrokken professionals.

Uw Mantelzorg Café is wekelijks op woensdagmiddag open voor mantelzorgers uit Soest en omgeving. Van 13.00 tot 15.00 uur in Uw Gemakshuis aan Koninginnelaan 6 in Soest. Een mooie locatie met een inloopfunctie. Gezellig en warm ingericht. Mantelzorgers voelen zich direct welkom. Even weg uit de thuissituatie. Binnenlopen voor een praatje met andere mantelzorgers, die elkaar goed begrijpen. Delen van informatie, tips of een activiteit. Vorm en inhoud van het Café worden door de mantelzorgers zelf bepaald met elke maand een thema of een activiteit ter ontspanning.

Uw Mantelzorg Café biedt de mogelijkheid om regelmatig in contact te zijn met mantelzorgers. Van hen te horen wat zij nodig hebben en in te spelen op hun behoefte aan hulp en ondersteuning. Natuurlijk kan men, indien gewenst, gebruik maken van de ‘gemaksdiensten’ van Uw Gemakshuis. Deze heeft als doel mantelzorgers en andere inwoners uit Soest en omgeving te ontzorgen.

Het Café wordt op vrijwillige basis georganiseerd en begeleid door Amanda Minkema en een aantal gastvrouwen/heren. Bent u geïnteresseerd om als vrijwilliger mee te doen, neem contact op met Amanda (06-53790598 of amanda@havecourage.nl).

Uw Mantelzorg Café is een initiatief van mantelzorgcoach en -trainer Amanda Minkema in samenwerking met een aantal mantelzorgers uit Soest en Bianca Zoeteman en Brigitte Cornelissen van Uw Gemakshuis.  

Bron: www.gemakshuis.nl

Nieuwsoverzicht