Online bedrijvenloket voor ondernemers in Soest


Vrijdag 15 september 2017

Om ondernemers maximaal te faciliteren in ‘het zaken doen’ met de gemeente, is een online bedrijvenloket live gegaan. Wethouder Peter van der Torre, Economische zaken zegt hierover: “Ondernemers willen ondernemen en wij helpen ze graag om hun plannen te realiseren. Zaken doen gebeurt tegenwoordig steeds meer 24/7. Eenvoudig contact hebben met de gemeente en vooral op een moment dat het de ondernemers uitkomt, hoort hierbij. Daarom bieden we een online bedrijvenloket voor alle ondernemers, toegankelijk en betrouwbaar. Zo werkt Soest aan eigentijdse dienstverlening

Informatie en vergunningen aanvragen
Het online bedrijvenloket biedt alle informatie voor ondernemers overzichtelijk bij elkaar op een webpagina. Nieuw is dat twee vergunningen volledig online aangevraagd kunnen worden. In de toekomst worden dit er meer. De ene is de vergunning voor de organisatie van een evenement. De ander voor het verleggen van kabels en leidingen. Ondernemers hebben meegedacht over het online bedrijvenloket. Henk van Asch, bedrijvenmanager in Soest, is blij met het resultaat. “We hebben al een aantal jaren gevraagd om meer aandacht voor de website, dat is nu gebeurd. Wij zijn er tevreden over, er is goed naar ons geluisterd en onze voorstellen zijn overgenomen. Daar zijn we heel blij om.”  Trees Nelissen, eigenaar Boekhandel Van de Ven, zegt: “Alle informatie is nu bij elkaar te vinden, zodat we als ondernemers voor verschillende dingen op dezelfde website terecht kunnen. Dat maakt het makkelijker.”  Om de dienstverlening te blijven verbeteren vragen we alle ondernemers om hun wensen en tips voor soest.nl/ondernemen door te geven aan postbus2000@soest.nl.

Eigentijdse dienstverlening
Soest verbetert de dienstverlening, trends en ontwikkelingen in de samenleving bieden hiervoor kansen. Bewoners en ondernemers van Soest mogen van de gemeente een betrouwbare en eigentijdse dienstverlening verwachten, die toegankelijk is voor iedereen.

Met een filmpje waarin wordt uitgelegd dat het online bedrijvenloket live gaat en waarom, worden ondernemers geïnformeerd over de nieuwe website. Ook worden ondernemers gevraagd hun reacties, tips en wensen door te geven aan de gemeente zodat de dienstverlening voorziet in de behoeften van de ondernemers. Immers: “Soest werkt aan eigentijdse dienstverlening!”.
Het filmpje wordt verspreid onder ondernemers en is te zien op www.soest.nl/ondernemen.

Bron: gemeente Soest
Bron pictogram: gemeente Neder-Betuwe

Nieuwsoverzicht