Dialoogavond Wegh der Weegen Soesterberg op 18 september a.s.


Maandag 21 augustus 2017

Onze stichting organiseert in samenwerking met de provincie Utrecht en de gemeenten Amersfoort, Soest, Zeist en De Bilt op 18 september a.s. een dialoogavond om samen in gesprek te gaan over ideeën en suggesties met betrekking tot de Wegh der Weegen.

Voor deze avond worden allen uitgenodigd die  geïnteresseerd zijn in de Wegh, niet alleen de bewoners aan de Wegh maar ook de daaraan gevestigde bedrijven en instellingen, organisaties op het gebied van landschap, verenigingen, etc. Onderwerpen die aan de orde zullen komen betreffen de toekomst van de Wegh, hoe de Wegh kan worden verbeterd, wat de betekenis en beleving van de Wegh is en zou moeten zijn, welke ideeën er zijn over de Wegh wat betreft natuur, ruimte, herinrichting, stedenbouw, verkeerskunde, cultuurhistorie, monumenten, kunstuiting, ecologie, activiteiten, e.d.

Op basis van deze dialoog zal een Streefbeeld worden opgesteld.
Eind 2015 hebben wij met de provincie geconstateerd dat er nauwelijks sprake is van enige samenhang tussen de verschillende delen van de Wegh der Weegen en dat een visie over het totale traject ontbreekt. Hierop heeft de provincie ons gevraagd of de stichting het initiatief zou willen nemen voor het opstellen van een visie in dialoog met de samenleving. Wij hebben deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen.


Met ondersteuning van SB4, het Bureau voor Historische Tuinen, Parken en Landschappen te Wageningen en in nauw overleg met onze Raad van Advies, zijn wij met dit project direct aan de slag gegaan. Na verkregen subsidie van de provincie heeft SB4 als eerste stap de ruimtelijke situatie van en rond de Wegh in kaart en beeld gebracht en neergelegd in een zogeheten Atlas.
We zijn nu toe aan de volgende stap: de samenstelling van een gewenst toekomstig en langjarig beeld van de Wegh - vandaar Streefbeeld - in dialoog met betrokkenen uit het gebied, bestaande uit een visiekaart en een uitvoeringsparagraaf. Naast o.a. een persbericht, gerichte brieven aan de diverse bedrijven en instellingen aan de Wegh en direct mail aan organisaties worden omwonenden en andere belangstellenden per flyer opgeroepen om aan de dialoog deel te nemen. De dialoogavond wordt gehouden in Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20, 3769 AS Soesterberg, aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur), einde 21.30 uur (met een drankje na afloop). Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden via ons mailadres:
18sep@wderw.nl                                        

Voor uitgbreide informatie, klik hier

Bron: Wegh der Weegen

Nieuwsoverzicht