Aantrekkelijke premie en handige tips bij het managen van uw risico's


Donderdag 18 mei 2017

Het is belangrijk om uw operationele risico’s te managen. Verzekeraars bieden aantrekkelijke premies wanneer u de organisaties rondom de preventie van uw risico’s adequaat aanpakt. Jacob Post van Rabobank is risicospecialist verzekeren bij Amersfoort Eemland. Hij heeft een aantal praktische tips waarmee u geld kunt besparen én waarmee u uw risicomanagement actueel houdt.

De Stichting Bedrijvenkring Soestdijkse Grachten is actief in inbraakpreventie en beveiliging van het terrein. De inspanningen van deze stichting om de beveiliging te optimaliseren is beloond met het KVO-B certificaat. In onze vorige nieuwsbrief (link) kunt u lezen welke voordelen dit certificaat biedt. Een goed georganiseerde beveiliging werkt demotiverend voor het dievengilde. Het bedrijventerrein wordt gemeden en de inbraakcijfers dalen. Verzekeraars willen inspanningen die leiden tot minder inbraken graag belonen.

Korting en vergoeding
Een korting van 10-15% op de “brand”-tarieven is gangbaar. Daarnaast heeft de Stichting Bedrijvenkring Soestdijkse Grachten met Interpolis aanvullende afspraken. Bij een goed schadeverloop ontvangt de stichting een vergoeding. Een voorbeeld voor het gebruik van de vergoeding is het bevestigen van meer camera’s. Een andere mogelijkheid is om bedrijven actief te informeren over brand- en inbraakpreventie.

Hoe krijg ik deze korting?
Jacob Post is risicospecialist verzekeren bij de Rabobank Amersfoort Eemland. Hij is ervaren en deskundig op het gebied van operationele risico’s en verzekeringen voor u en uw onderneming. Jacob is twee jaar actief als risicospecialist verzekeren in de regio Soest.  Voor diverse ondernemers op het bedrijventerrein is hij inmiddels  de contactpersoon op verzekeringsgebied.
Een afspraak met Jacob Post kunt u maken via telefoon: 06-55371065 of e-mail: verzekeren.amersfoorteemland@rabobank.nl

Preventie
Via www.preventiewinkel.nl zijn diensten, producten en adviezen voor preventie voor u en uw onderneming beschikbaar. Een handige website waar u preventieproducten en -diensten kunt vinden én aanschaffen over cybercrime, RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie), debiteuren, toetsing algemene voorwaarden, brand- en inbraakpreventie, etc..

Wijziging Arbowetgeving
Tot slot willen wij u attenderen op de gewijzigde Arbowetgeving. Voor ondernemers met personeel heeft de wijzigingen gevolgen wanneer u de bedrijfsarts moet inschakelen.

De Eerste Kamer heeft op 24 januari 2017 ingestemd met de wijziging van de Arbowet. De wijziging gaat op 1 juli 2017 in. De belangrijkste wijzigingen zien toe op de rol en taken van de bedrijfsarts en de preventiemedewerker.

Overgang
Gedurende één jaar krijgen werkgevers de tijd om het bestaande contract met de bedrijfsarts/arbodienst zowel inhoudelijk als formeel aan de eisen uit de nieuwe Arbowet aan te passen. In het bijzonder op het gebied van adequate ondersteuning op het gebied van deskundige ondersteuning bij veilige arbeidsomstandigheden, gezondheid & welzijn, ziekte & verzuim en de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Neem contact op met uw verzuimverzekeraar en Arboarts. Pas ook uw RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) aan op deze gewijzigde wetgeving.

Nieuwsoverzicht