Geef een gastles of workshop in de Week van het Ondernemen


Dinsdag 10 januari 2017

Lijkt jou het leuk om leerlingen van het MBO, Praktijkonderwijs en/of voortgezet onderwijs te vertellen over jouw professie, branche of ondernemerschap?
Dan nodigen wij je van harte uit om een gastles of workshop te geven tijdens de Week van het Ondernemen van 13 tot en met 24 maart 2017. In deze periode ontmoeten de werelden van onderwijs en bedrijfsleven elkaar persoonlijk. Ons gemeenschappelijke doel is de band tussen onderwijs en arbeidsmarkt verder te versterken.

De Week van het Ondernemen is een initiatief van de werkgroep Onderwijs en Arbeidsmarkt. Hierin werken meerdere Amersfoortse ondernemersverenigingen, zoals VAB, VAO, A-West en De Hoef3.0 nauw samen met onderwijsinstellingen als Hoornbeeck College, MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland, Accent Praktijkonderwijs, Guido de Brès en ’t Atrium. Matchpoint Amersfoort is projectleider van de Week van het Ondernemen. Een goede aansluiting bij haar ontwikkeltrajecten en leerprogramma’s voor jonge mensen.

De editie 2017 is inmiddels de derde Week van het Ondernemen, hieronder enkele ervaringen:

Leerling: ‘Boeiende gastles, onder andere over prioriteiten, goed kunnen plannen en hoe je met stress om kan gaan.’

Leerling: ‘De ondernemer vertelde interessante dingen over hoe zijn bedrijf werkt. Dat paste goed bij onze lessen over economie en management.’

Ondernemer:‘Van tevoren had ik wel een thema bedacht, maar tijdens het overleg met de docent kwamen we op een verrassende andere invulling: wat is netwerken en hoe doe je dat? De leerlingen bleven vragen stellen…’

Hopelijk sta ook jij in 2017 voor zo’n klas! Jouw gastles of workshop plannen we binnen de periode van de Week van het Ondernemen. De locatie is de betreffende school of, voor leerlingen van Accent Praktijkonderwijs, jouw eigen bedrijf. De inhoud en tijdsduur stem je, in nauw overleg met de docent, zo goed mogelijk af op de opleidingsrichting van de studenten en de lesstof van dat moment. En omdat ‘lesgeven’ aan jongeren best een vak apart is, organiseren wij van te voren een workshop met tips en trics van docenten én leerlingen. Hierover informeren wij je op een later tijdstip. Jouw inbreng wordt zeer gewaardeerd.

Maart staat in het teken van Onderwijs en Arbeidsmarkt. Op 21 maart krijgen ondernemers letterlijk een podium om VMBO-leerlingen te vertellen over hun vak tijdens Amersfoort On Stage voor meer informatie verwijzen wij je naar deze link.  

Voor interesse, vragen en aanmelden stuur een mail naar onze projectleider Sylvia Krebber of bel 06 - 53 146 539.

Wij zien jouw aanmelding graag tegemoet!

Nieuwsoverzicht