Soest zoekt ook dit jaar weer het beste ondernemersidee!


Dinsdag 30 augustus 2016

Na het succes van vorig jaar gaan de Soester Zakenkring en de gemeente Soest opnieuw op zoek naar het beste ondernemersidee van Soest. Een innovatief product, een nieuwe dienst of vernieuwende recreatiemogelijkheid? Iedereen die een goed idee heeft – het maakt niet uit of je al ondernemer bent of niet – kan meedoen aan deze wedstrijd.

De winnaar met de meeste stemmen ontvangt een geldbedrag van € 1.000. De nummer twee ontvangt € 750. De nummer drie € 250. De Rabobank Amersfoort Eemland stelt deze prijzen ter beschikking. Daarnaast biedt de Rabobank de winnaar een masterclass, clinic of workshop aan, die de betreffende ondernemer in staat stelt zichzelf verder te ontwikkelen.

Waarom een prijsvraag?
Nynke Minkema, bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Soest, is één van de organisatoren. Ze legt uit waarom deze prijsvraag wederom wordt georganiseerd: “We hebben vorig jaar zoveel leuke en enthousiaste reacties gekregen dat wij besloten iedereen opnieuw de kans te geven om met zijn of haar nieuwe ondernemersidee mee te doen aan de wedstrijd van 2016. Soms heb je wat hulp nodig. Of connecties om je verder te helpen. Daar is deze wedstrijd voor bedoeld. Om de beste ideeën verder te helpen en verbindingen te leggen. Dit jaar is Rabobank ook betrokken bij Het beste idee van Soest. Rabobank stimuleert graag ondernemerschap. Deze verkiezing laat ondernemers en inwoners zien hoeveel geweldige initiatieven er in onze gemeente zijn. 
“Dat is ook de doelstelling van de Soester Zakenkring,” vertelt Paul Martens, secretaris van de Soester Zakenkring en medeorganisator van het congres. “Ik ben heel benieuwd wat voor ideeën er dit jaar allemaal worden ingezonden!”

Voorronde en finale
De organisatie is op zoek naar nieuwe ideeën die nog niet afgerond of al uitgerold zijn. Ideeën insturen kan t/m 31 augustus. Na 31 augustus selecteert de vakjury de tien beste ideeën. De indieners krijgen uiterlijk 16 september bericht of ze door zijn naar de volgende ronde.

Tussen 16 en 30 september presenteren de 10 geselecteerde deelnemers hun idee aan de jury. De top 3 gaat door naar de finale die plaatsvindt tijdens het jaarlijkse Soester Ondernemerscongres op 26 oktober 2016. De finalisten presenteren hun idee aan het publiek en het publiek bepaalt wie uiteindelijk wint. Bovendien krijgen álle deelnemers in de top10 de gelegenheid om zich te presenteren tijdens de netwerkborrel aan het eind van het congres.

Vakjury

De jury bestaat uit Soester ondernemers:
Thijs Duindam – Restaurant De Soester Duinen
Nienke Keizer – NEKZT Evenementen | Congressen | Projecten
Mels van Vulpen - Mels! Consultants
Tanja Hartman - Rabobank Amersfoort Eemland
En voorzitter van de jury Paul Martens - Soester Zakenkring

Inzending idee
Doe jij dit jaar ook mee? En wil je van jouw idee een succes maken, vul dan uiterlijk 9 september 2016 het aanmeldformulier in via www.hetbesteideevansoest.nl

Meer informatie
De informatie over deze wedstrijd is te vinden op deze link

Nieuwsoverzicht