Uitnodiging lunchbijeenkomst Soester Zakenkring 17 maart


Maandag 29 februari 2016

Leden van de Soester Zakenkring en genodigden ontvingen op 29 februari per e-mail de volgende uitnodiging met relevante gegevens: 

UITNODIGING LUNCHBIJEENKOMST
DONDERDAG 17 MAART 2016
ONDERWERP: AFVAL BESTAAT NIET

Soest, 29 februari 2016

Beste leden van de Soester Zakenkring en genodigden,

2016 is het jaar van de circulaire economie.
Om meer over dit onderwerp te weten nodigt het bestuur van de Soester Zakenkring, in samenwerking met het Bedrijven Platform Duurzaamheid Soest, u van harte uit voor een lunchbijeenkomst die gehouden wordt op donderdag 17 maart a.s.

In drie presentaties wordt dit ingewikkelde thema voor Soester ondernemers ‘vertaald’ onder de titel Afval bestaat niet. Dat is de kern van een circulaire economie. De vraag is ‘Hoe zorgen we er de komende jaren voor dat we als Soester bedrijven afval als grondstof gaan zien.’

 • Waarom dit thema? Rob Swart, bestuurslid van de nieuwe Stichting Soest Duurzaam, werkt op het gebied van klimaatverandering bij Alterra in Wageningen en was jarenlang betrokken bij het International Panel on Climate Change, het IPCC, dat de internationale klimaatonderhandelingen ondersteunt. Hij zal ingaan op de vraag hoe ondernemers bij kunnen dragen aan een houdbare aarde.
 • Wat is circulaire economie? Taco Snippen, Soester ondernemer, adviseert bedrijven over efficiënt omgaan met afval en grondstoffen door slim inkoopbeleid. De kern van het verhaal van Taco Snippen is dat circulaire economie op de eerste plaats  een kwestie is van verstandig ondernemen. Bedrijfsvoering en milieu profiteren beide van een circulaire economie.
 • Wat heb ik ermee te maken? Rob Schram, directeur van RMN, vertelt hoe zij ‘circulaire economie’ in het bedrijf hebben geïntegreerd. Hoe motiveer je ook de inwoners om maximaal mee te werken aan de circulaire economie? Wat is de motivatie van een afvalbedrijf om de afvalberg zo klein mogelijk te maken?
   
 • Relevante gegevens:
  Datum: donderdag 17 maart
  Locatie: Duynparc Soest, Birkstraat 132, Soest

  Programma:
  12.00-12.30 uur: Ontvangst met aperitief
  12.30-13.00 uur: Lunch
  13.00-14.00 uur: Presentaties
 • 13.00-13.20 uur: Rob Swart
 • 13.20-13.40 uur: Taco Snippen
 • 13.40-14.00 uur: Rob Schram

Aansluitend is er de mogelijkheid om van Marieke Roskam van Duynparc Soest een korte rondleiding en toelichting over het recreatiepark te krijgen.

Klik op aanmeldknop in de agenda aan de rechterzijde van de website om u aan te melden.

Graag tot ziens op donderdag 17 maart.
Namens het bestuur van de Soester Zakenkring en mede namens het Bedrijven Platform Duurzaamheid teken ik.
Met vriendelijke groet,
Paul Martens, Secretaris
 

Nieuwsoverzicht