Handen uit de mouwen bij Nieuwjaarsbijeenkomst van de Soester Zakenkring


Maandag 11 januari 2016

Net als eerdere Nieuwjaarsbijeenkomsten van de Soester Zakenkring, was die van vrijdag 8 januari in Restaurant De Soester Duinen er een die lang in het geheugen van de ruim 250 aanwezigen gegrift zal blijven.

Speeches
Voorzitter Kees Wantenaar benadrukte in zijn Nieuwjaarstoespraak o.a. dat, terwijl de economie langzaam opkrabbelt, de ondernemers uit Soest nu in 2016 de handen uit de mouwen moeten blijven steken om de stijgende lijn voort te zetten. “Het algemene beeld van ondernemend Soest en Soesterberg is positief te noemen en daar is de Soester Zakenkring maar wat blij mee.”

Burgemeester Rob Mets sprak in het begin van zijn speech een voor de meeste aanwezigen niet verstaanbare taal, t.w. ‘straattaal’, waarmee hij wel de lachers op zijn hand kreeg. Hij benadrukte in zijn ondernemerspeech dat het ‘Wij zijn Soest’ het onderscheidende verschil moet gaan maken in 2016. Tevens prees hij, evenals Kees Wantenaar, de constructieve samenwerking tussen de ondernemers en de gemeente en was blij met de resultaten die in 2015 zijn bereikt. De speech van Rob Mets is hier te lezen.

Daarna spraken de voorzitters van Soest Netwerkt (Judith de Pagter), Ronald de Beer (Winkelcentrum Soest-Zuid) en Rob Tuizenga (Ons Netwerk Soesterberg) hun nieuwjaarsgroeten- en wensen uit.

Inwendige mens
Vervolgens genoeten de gasten van een scala aan lekkernijen en dranken die de keukenbrigade en de onvermoeibare bediening van Restaurant De Soester Duinen dit jaar tevoorschijn had getoverd.

Workshops
Het thema van de avond ‘Handen uit de mouwen’ kreeg extra accenten doordat men kon deelnemen aan diverse wordkshops waarbij de handen daadwerkelijk uit de mouwen gestoken moesten worden:

  • Handen boetseren (met hier en daar een ondeugende ondertoon) onder leiding van Mies van den Brûle.
  • Gesprekken met Baudy Wiechers over hoe belangrijk elk individu in je bedrijf is en hoe je samen tot de mooiste resultaten kunt komen, volgens de CONSENT-methode®. Over hoe je effectief besluiten neemt op basis van gelijkwaardigheid. Waardoor ieder graag meer verantwoordelijkheid neemt en er meer vrijheid ontstaat.  
  • Klassieke stoel-ontspanningsmassage door Eke ’t Mannetje en haar collega.
  • Sushi maken. (Overigens, de 600 eerder gemaakte sushi’s waren binnen 20 minuten op!)
  • Cocktails maken en spijker slaan.

En het bleef nog lang gezellig...

Voor de door Jaap van den Broek gemaakte foto's, klik hier.

Lees hier het artikel van de hand van Annemarie Degens in het AD Amersfoortse Courant van 11 januari.

Voor het sfeerverslag van Martin Huizinga in de Soester Courant van 13 januari 2016, lees hier.

Nieuwsoverzicht