Uitnodiging Inspiratiedag Kontakt der Kontinenten 30 november


Donderdag 19 november 2015

De inspiratiedag "Perspectief op de Vluchtelingencrisis, hoe kan ik helpen?" is een initiatief van Kontakt der Kontinenten en Save the Children Nederland en wordt kosteloos aangeboden aan onze relaties en geïnteresseerden.

Tijdens de inspiratiedag vragen wij aandacht voor de actuele vluchtelingencrisis. We lezen er iedere dag over in de krant en we zien schrijnende situaties op televisie, maar er is onvoldoende bewustzijn in de maatschappij van de impact van deze humanitaire crisis. Vragen die aan bod komen: Wat is de impact op de vluchtelingen die de oversteek wagen? Hoe en onder welke omstandigheden worden zij opgevangen? Hoe worden zij begeleid naar het land waar ze opgevangen worden? Hoe worden ze geholpen om te acclimatiseren? En wat is de impact op de maatschappij? Hoe kunnen wij onze beeldvorming op de ‘vluchtelingenproblematiek’ op een constructieve manier veranderen? En hoe kunnen wij als (wereld)burgers onze verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren?

Tijdens de plenaire inleiding zal Pim Kraan, directeur van Save the Children Nederland, de context van de crisis schetsen: Wat zijn de motieven om te vluchten, hoe verloopt de reis en waar worden ze onderweg mee geconfronteerd? Hoe helpt Save the Children vluchtelingen in deze crisis en welk handelingsperspectief is er om vluchtelingen te helpen?

In aansluitende breakoutsessies gaan we in subgroepen uiteen om in te zoomen op de volgende vragen: Hoe werkt Save the Children in noodhulpsituaties; Hoe kun je in actie komen en hoe kun je een partnerschap aangaan en je medewerkers hierbij betrekken?
Afsluitend kan er tijdens een netwerkborrel/walking dinner nagepraat worden over het thema.

Wil je graag aanwezig zijn bij de inspiratiedag op 30 november? Stuur dan voor 23 november een email naar inspiratiedag@kontaktderkontinenten.nl met je naam en organisatie. Je ontvangt  dan een bevestiging van inschrijving.

Download de uitnodiging »

Nieuwsoverzicht