Hoe te handelen / procedure bij overlast van jeugd


Donderdag 17 september 2015

Als er een groep voor overlast zorgt op een van de bedrijventerreinen kan men dit melden bij de politie via 0900-8844. Daarnaast is het zeer gewenst om via de website van de gemeente Soest , zie deze link, ook te melden dat er overlast is geweest. Dit is zeker van belang omdat de gemeente en de politie hierin samen werken en dan kan de gemeente Soest ook in stelling worden gebracht.

Als er vernielingen worden gepleegd en de dader is niet gezien (niet heterdaad) dan moet men daar aangifte bij de politie van doen. Als er geen aangifte en melding wordt gedaan, weet de politie niet wat er speelt op de bedrijventerreinen en zal er ook geen inzet  door de politie en de gemeente Soest worden gedaan omdat men denkt dat er weinig gebeurt in dit gebied. Men kan online aangifte via www.politie.nl doen of aangifte doen op het politiebureau. Kijk van te voren welk politiebureau open is en of u een afspraak moet maken.

Bij spoed altijd 112 bellen!!

Wat wordt er bedoeld bij spoed?
Heterdaad (u ziet dat de daders nog bezig zijn met het strafbare feit (vernieling, diefstal) of ze zijn net weg gerend of gereden).:

  • Vechtpartijen
  • Bedreigingen
  • Levensbedreigende situaties waar politie direct bij nodig is.

Daarnaast is het altijd mogelijk bij zaken/meldingen waarbij de politie niet hoeft te komen, maar u wilt het wel melden ter kennisgeving, om uw wijkagent Ben de Groot te mailen op: ben.de.groot@politie.nl

 

 

Nieuwsoverzicht