14 goede doelen uit Soest en Baarn ontvangen opbrengst veiling Haringparty Soest-Baarn 2015


Donderdag 27 augustus 2015

Tijdens de Haringparty Soest-Baarn 2015 bracht de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe het prachtige bedrag op van € 22.750,- die bestemd waren voor 13 goede doelen in Soest en Baarn. 

Tijdens een weer door Hilton Royal Parc Soestduinen aangeboden - meer dan smakelijke - lunch op dinsdag 24 augustus werden de symbolische cheques uitgereikt aan vertegenwoordigers van diverse organisaties in Soest, Soesterberg en Baarn.

Als voorzitter van de Soester Zakenkring sprak Kees Wantenaar zijn dank uit voor de gastvrijheid van het Hilton Royal Parc Soestduinen, heette te ‘gelukkigen’ welkom en feliciteerde de organisatie die het mogelijk maakte dat de Haringparty Soest-Baarn opnieuw tot de grotere haringparty’s van Nederland behoort.
De symbolische cheques werden overhandigd door Kees Wantenaar aan de Soester organisatie en René van Wijk namens de Contactgroep Baarnse Bedrijven aan die uit Baarn.

De afgevaardigden vertelden in het kort waar zij voor staan en wat zij met het geld gaan realiseren zoals:

 • Intochten Sinterklaas Soest (Tanja Hartman), Soesterberg (Elise Bakker) en Baarn (Stefan van der Meent). Dat er van het geld met name kilo’s pepernoten gekocht zullen worden, weer meer Zwarte Pieten zullen zijn en dat Soesterberg de goedheiligman ’s avonds inhaalt, staat buiten kijf. Veel meer kon men niet vertellen omdat zij met Sinterklaas nog overleg hebben over de invulling.  
 • Cor de Ruiter van Cabrio vertelde dat zij met het geld een deel van de verbouwing kunnen realiseren.
 • Jacqueline van der Wardt van de Wiekslag Smitsveen had een bewoonster meegenomen. Van het geld gaat men de tuinen opknappen.
 • Jaap den Daas van DierenZorg Eemland gaat aan de slag met een broodnodige dakrenovatie.
 • Petra Jenz van Sherpa Baarn kan het geld goed gebruiken voor een voor en door de bewoners toepasbaar en aangepast digitaal programma.
 • De Speeltuinvereniging Baarn kan voor de kinderen van 1 t/m 4 jaar speeltoestellen aanschaffen, vertelde Jan Koops in een gloedvol verhaal.
 • Jacqeline van der Wardt van de Wiekslag Smitsveen gaat de tuinen rondom de zorginstelling opknappen.
 • Vor der Hakefonds, kan met het geld leerlingen die het niet breed hebben uit Baarn en Soest, individueel een financieel ruggensteunde geven.
 • Sam2 is een kleinschalige organisatie die per jaar circa 70 gezinnen met een minimuminkomen met specifieke vragen steunt, aldus Bert v.d. Herberg.
 • Anita Vreugdenhil namens Reflavour kan van het geld o.a. tweedehands textiel kopen die door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot nieuwe kleding wordt gemaakt en verkocht.
 • Christa Pronk van de Hopman Masselman Groep gaat de vloer in het clubhuis vernieuwen, die door wateroverlast vernield werd.
 • Dick Witte namens Stichting Aangepast Vervoer Soest kan het geld goed gebruiken om de aangepaste busjes optimaal te laten rijden.
 • Geryjanne Wiedijk was blij dat de Voedselbank Gooi en Omstreken (afd. Soest) voor haar circa 100 cliënten o.a. een verwarming en een afdak kan gaan maken.

De door Jaap van de Broek gemaakte foto's van de lunch en overhandiging van de cheques zijn hier te bekijken.

Lees hier het artikel uit de Soester Courant van 2 september.

Lees hier het artikel uit de Baarnsche Courant van 25 augustus.

Nieuwsoverzicht