Jan Bodewes wint vaatje Hollandse Nieuwe, opbrengst veiling 22.750 euro


Vrijdag 26 juni 2015

Vrijwel altijd werd de Haringparty Soest-Baarn gehouden op de eerste dag dat de eerste Hollandse Nieuwe in het land was. Deze 14e editie moest, omdat de haring op de aanvankelijke datum van 10 juni nog niet vet genoeg was, verplaatst worden naar 24 juni. Dat weerhield de ondernemers en gasten uit Soest, Baarn en omstreken er niet van om met meer dan 225 mensen aanwezig te zijn op dit altijd gezellige haringfeestje.

Bijna record van 2014
Het recordbedrag van 2014 bij de veiling voor de goede doelen werd op € 300,- niet gehaald maar met € 22.750,- behoort deze opbrengst nog steeds tot de top van de haringparty’s in Nederland.

Veiling
Na het openingswoord door Kees Wantenaar, voorzitter van de Soester Zakenkring, werden de aanwezigen onder de bezielende leiding van haringveilingmeesters Rob Metz en Mark Röell, burgemeester van Soest resp. van Baarn, Sander van Veenendaal van Grand Café De Lindenhof en Sebastian Ott van Eetvilla van den Brink aangespoord om zoveel mogelijk te bieden voor de goede doelen. Met een eindresultaat dat er mocht er zijn!
Mede door de presentatie van de namen van de bieders op een groot scherm, gerealiseerd door Remco de Hiep van Reto Internetburo verliep de veiling, zelfs na een korte stroomuitval, uiterst soepel.

Finale bod
Jan Bodewes van Bodewes Soest B.V. stak op het juiste moment (voor de zoveelste keer) zijn biedingsbordje omhoog bij het vooraf vastgestelde eindbedrag en zo werd hij de winnaar van het felbegeerde vaatje met 50 maatjes. Met Jan’s bekende glimlach vertelde hij dat hij de haringen schenkt aan de Voedselbank. Geesje van Vishandel ’t Hoekje bood aan om het aantal dat nodig is, aan te vullen.

Eten en drinken
De 750 Hollandse Nieuwe, vakkundig schoongemaakt door Geesje, Chris en zijn vrouw van Vishandel ’t Hoekje, vonden gretig aftrek.
De witte en rode wijn werden verstrekt door Wijnhandel en Wijnimport Gommers; het bier en korenwijn geschonken door Heineken Nederland; het geluid verzorgd door VCN Nederland en de bloemenpracht was van Scholten Bloemen en Planten.
Ook was het genieten van het uitstekende buffetten, zowel binnen als buiten, dat Hilton Royal Parc Soestduinen de gasten aanbood.

Tussendoorprijzen
Diverse ondernemers hadden prijzen ter beschikking gesteld: de horeca (Restaurant De Soester Duinen, Grand Café De Kerkbrink, Restaurant De Korte Duinen, Eetvilla van den Brink, Restaurant ’t Hoogt, Restaurant t’ Spiehuis, Restaurant Eemlust, Grand Café Soestdijk, Grand Café De Lindenhof, Bemer IJssalon, en Bowling Overhees) uit Soest  en Baarn gaf (diner)bonnen, Cabrio vrijkaarten, Dolf Dekking Driving Events een jaarabonnement Autovisie, De Speeldoos Baarn kaartjes voor een voorstelling, Bres advocaten bonnen voor juridisch advies, Cabrio  en de Soester Courant een halve pagina,

Goede doelen
Het fantastische eindbedrag van de veiling komt ten goede aan meerdere goede doelen in Soest en Baarn t.w.: Voedselbank Soest, Stichting Aangepast Vervoer Amerpoort, Wiekslag Smitsveen, Hopman Masselman Groep, Reflavour, Cabrio, Sherpa Vervoer, Speeltuin Baarn, Sam2, Vor der Hakefonds, Dierenzorg Eemland, Sinterklaasintochten Soest, Soesterberg, Baarn.

Muzikale klanken
Vooraf, in de pauze en na afloop van de veiling verzorgde het Soester Knollenkoor Apollo op een vrolijke wijze de muzikale noten.

Op informele wijze werd door de aanwezigen van gedachten gewisseld. Tot laat vermaakten velen zich en kon iedereen terugkijken op een geslaagde middag en avond!

Voor de fraaie door Patrick van Emst gemaakte foto's: klik hier.

Lees hier het artikel van Hans van Keken van de Gooi en Eemlander van 26 juni.

Lees hier het artikel van Martin Hoogendoorn van de Baarnsche Courant van 26 juni.

Van de Haringparty is door Bart-Jan Smit van Smit Video Art een video gemaakt, kijk hier

Lees hier het artikel 'Soest en Baarn zijn Amersfoort voorbij', van de hand van Marjan van Grimbergen uit het AD-Amersfoortse Courant van 29 juni.

Lees hier het artikel van Johan van Beek uit de Soester Courant van 1 juli.

Lees hier het artikel in de landelijke Nieuwsbrief van Koninklijke Horeca Nederland.

Nieuwsoverzicht