Wie heeft het beste ondernemersidee van Soest?


Maandag 31 augustus 2015


De Soester Zakenkring, Soest Netwerkt (ZZP’s), diverse winkeliersverenigingen, de gezamenlijke horecabedrijven in Soest  (KHN- afd. Baarn-Soest) en de gemeente zijn op zoek naar het beste ondernemersidee van Soest. Een innovatief product, een nieuwe dienst of vernieuwende recreatiemogelijkheid? Iedereen die een leuk idee heeft – het maakt niet uit of je al ondernemer bent of niet – kan meedoen aan deze wedstrijd. De winnaar krijgt een bokaal en een prijs die bijdraagt aan de realisatie van het idee.

Waarom een prijsvraag?
Nynke Minkema, bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente Soest, is één van de organisatoren. Ze legt uit waarom deze prijsvraag wordt georganiseerd: “ Er zijn in Soest veel goede ondernemersideeën die nog niet daadwerkelijk zijn gerealiseerd. Soms heb je wat hulp nodig. Of connecties om je verder te helpen. Daar is deze wedstrijd voor bedoeld. Om de beste ideeën verder te helpen en verbindingen te leggen.”
“Dat is ook de doelstelling van de Soester Zakenkring,” vertelt Paul Martens, secretaris van de Soester Zakenkring en medeorganisator van het congres. “Ik ben heel benieuwd wat voor ideeën er allemaal worden ingezonden!”

Voorronde en finale
Ideeën insturen kan t/m 31 augustus. Het is niet erg als een idee niet helemaal nieuw is. Voorwaarde is dat het niet afgerond of al uitgerold is.
Na 31 augustus selecteert een jury de tien beste ideeën. De indieners krijgen uiterlijk 15 september bericht of ze door zijn naar de volgende ronde. 
Tussen 15 en 29 september presenteren de 10 geselecteerde deelnemers hun idee voor de jury.
De top 3 gaat door naar de finale die plaatsvindt tijdens het jaarlijkse Soester Ondernemerscongres op 28 oktober 2015 in het Hilton Royal Parc Soestduinen.
De finalisten presenteren hun idee voor het publiek en het publiek bepaalt wie de bokaal en stimuleringsprijs wint. Bovendien krijgen álle deelnemers in de top10 de gelegenheid om zich te presenteren tijdens de netwerkborrel aan het eind van het congres. Wie weet leveren de connecties die je daar opdoet ook nog iets op?  

Jury
De jury bestaat uit Soester ondernemers:
Thijs Duindam – Restaurant De Soester Duinen
Piet Hoek - Intersport Van Dam
Paul Martens - Soester Zakenkring / BMO Soest
Nienke Keizer – NEKZT Evenementen | Congressen | Projecten
Judith de Pagter – delinkedintraining.nl en voorzitter Soest Netwerkt

Spelregels
Alle ondernemers en niet ondernemers gevestigd in de gemeente Soest mogen meedoen aan de prijsvraag.
Een inzending bestaat uit een beschrijving van het idee van maximaal twee A4-tjes.

Inzenders geven door deelname toestemming om het idee voor communicatiedoeleinden ter beschikking te stellen. De leden van de jury zijn uitgesloten van deelname.
Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Voorronde
Uit de inzendingen kiest een jury maximaal 10 inzendingen die een presentatie geven in een voorronde. 
Na de voorronde kiest de jury de 3 finalisten die hun idee presenteren op het Soester Ondernemerscongres 2015.

Winnaars
De deelnemers aan het Soester Ondernemerscongres op 28 oktober 2015 kiezen de winnaar.
De winnaar wordt tijdens het Ondernemerscongres bekend gemaakt en ontvangt een bokaal.
De 10 beste ideeën krijgen een plek/stand/banner tijdens de netwerkborrel om met de deelnemers van het congres in gesprek te gaan.
Daarnaast ontvangt de winnaar een prijs die er op gericht is zijn/haar idee zodanig uit te werken dat het een succes kan worden.

Inzending idee
Iedereen die geïnspireerd is en van zijn idee een succes wil maken, kan het idee indienen onder vermelding van naam, eventueel bedrijf, adres, telefoonnummer en e-mailadres.
Stuur het idee tot uiterlijk 31 augustus 2015 uitsluitend per e-mail naar: hetbesteideevansoest@soest.nl.

Meer informatie
Meer informatie over deze wedstrijd zal met een zekere regelmaat te vinden zijn in het 'nieuws' op www.zakelijksoest.nl.

Lees hier het bericht van de gemeente Soest, zoals dat geplaatst is op de informatiepagina in de Soester Courant van 1 juli.
Lees hier het artikel van het AD van 8 juli.
Lees hier het artikel van de Soester Courant van 5 augustus.
Lees hier het artikel in de Gooi- en Eemlander van 7 augustus.

 

Nieuwsoverzicht