Informatie wegwerkzaamheden


Woensdag 19 oktober 2011

Hierbij informatie over de werkzaamheden in Soesterberg. We hadden tot nu toe gehoord dat omleidingen als gevolg van afsluitingen op toe- en afritten op de A28 werden opgelost via een volgende toe-/afrit op de A28 en dat het onderliggende wegennet hiermee werd ontzien.
Echter, met de aangekondigde werkzaamheden aan de A28 en de daarvoor aangegeven omleidingroute voor week 43 en 44 zien wij enkele conflicten ontstaan.

 1. Route Kampweg: de Kampweg is de centrale noord-zuid verbinding van Soesterberg, tussen de VRI op de Amersfoortsestraat (N237) (kruising Montgomeryweg) en de Richelleweg (parallel aan en ten zuiden van de A28). De Kampweg maakt de komende vier weken deel uit van een wegomleiding in verband met werkzaamheden aan de Banningstraat en het kruispunt Banningstraat/Oude Tempellaan. De gemeente vindt het daarom niet wenselijk dat de Kampweg ook deel uitmaakt van de omleidingroute in verband met de stremming van een toe/afrit op de A28 bij Soesterberg. Als de omleiding voor het werk aan de A28 niet via de A28 zelf kan worden gevonden is het verzoek van de gemeente Soest om dit alleen via de provinciale wegen N413 en N237 te laten verlopen.
   
 2. Nummeraanduiding omleiding: voor de omleiding wordt het cijfer “8” gebruikt. Gedurende de werkzaamheden in Soesterberg maakt de gemeente al gebruik van de letters “A” en “B”. Aangezien de “8” en “B” veel op elkaar lijken en dit op de N237/Amersfoortsestraat voor verwarring gaat zorgen, verzoekt de gemeente Soest om een ander cijfer te gebruiken zodat onduidelijkheid over de verschillende omleidingen wordt voorkomen.
 • Planning werkzaamheden in Soesterberg:
  De planning van de werkzaamheden in Soesterberg ziet er in grote lijnen als volgt uit.
  - Week 42-45: Werkzaamheden Banningstraat  (omleiding via Kampweg).
  - Week 46-48: werkzaamheden Kampweg.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust even contact met me op.

Met vriendelijke groet,
K.J. (Klaas Jelle) Veenstra
Verkeerkundige
Afdeling Ruimte 
Tel: 035-6093684
E-mail

 

  

 

Nieuwsoverzicht