Informatie Oostelijke Ontsluiting in Soesterberg


Donderdag 05 maart 2015

Graag informeren wij u over de voortgang van de aanleg van de Oostelijke Ontsluiting in Soesterberg.

De aanleg verloopt voorspoedig. Tot nu toe merken bewoners en bedrijven in Soesterberg weinig van de werkzaamheden. Er werd hoofdzakelijk gewerkt achter het terrein van Smink. Maar vanaf maandag 9 maart gaat Soesterberg-Noord wel iets merken. Dan begint aannemer Van Asch met de aansluiting van de nieuwe weg op de bocht Batenburgweg-Veldm. Montgomeryweg. Hier ontstaat dan een  T-splitsing.

Voor de uitvoering van de werkzaamheden is het meest praktisch om tijdelijk de weg ter plekke af te sluiten voor al het verkeer. Maar dat vinden wij niet acceptabel voor de bewoners en bedrijven in Soesterberg-Noord. Zij zouden dan niet meer de N237 kunnen oversteken naar het dorpshart van Soestberg en ook niet meer de N237 op kunnen richting Amersfoort. Omleidingsroutes zouden via Huis ter Heide lopen. Dat is te ver.

Daarom is besloten het werk gefaseerd uit te voeren en de weg het overgrote deel van de tijd in één richting bereikbaar te houden. Tijdens het werk kan in één richting langs het werk worden gereden: van de Batenburgweg naar de Montgomeryweg. Het aanleggen van de T-splitsing duurt bij goed weer tot 2 april.

En zijn drie momenten waarop de aannemer aan het hele T-splitsing tegelijk moet werken (onder andere het aanbrengen van de asfalt deklaag). Dan is het werkvak volledig afgesloten voor verkeer. Omdat we de nadelige gevolgen voor de bereikbaarheid van woningen en bedrijven willen minimaliseren, worden deze werkzaamheden pas vanaf het eind van de middag maar vooral ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd:

  • 9 op 10 maart (tussen 19:00 – 6:00 uur);
  • 31 maart op 1 april (tussen 16:00 – 6:00 uur);
  • 1 op 2 april (tussen 16:00 – 6:00 uur).

We leiden het verkeer om met borden. En bewoners en ondernemers in Soesterberg-Noord ontvangen een uitgebreide informatiebrief (zie bijlage). Ook zorgen we voor een aankondiging op de gemeentelijke informatiepagina in de Soester Courant.

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neemt u dan contact op met de projectleider Mustafa Hamurcu op toestel 035-6093145 en of via email m.hamurcu@soest.nl.

Met vriendelijke groet,
Mustafa Hamurcu

Lees hier de brief van 3 maart van de gemeente

Bron: gemeente Soest

Nieuwsoverzicht