Uitnodiging Soest Netwerkt: 17 maart: Netwerkevent over vitaliteit in je werk


Dinsdag 03 maart 2015

Dinsdag 17 maart verzorgt Gerda Spruit een workshop over vitaliteit op het werk. Want zeg nu eerlijk, hoe vitaal ben jij? Zorg je goed voor jezelf als je op weg bent van klant naar klant? Als je 's avonds nog je administratie bijhoudt, zittend achter je bureau? Een ondernemer is zelden 'klaar' met werken, dus gaat maar door. Dan wil bewegen, goede voeding en het nemen van een echt rustmoment er weleens bij inschieten. Je verliest je passie, werken wordt ‘moeten’ en sleur. Herken je dit? Kom dan vooral luisteren en ervaren hoe je vitaal aan de slag kan.  

“Ik denk dus ik besta?”
Gerda Spruit geeft eerst een algemene inleiding over vitaliteit op het werk en de wisselwerking tussen lichaam en geest. Sinds Descartes zei: “Ik denk dus ik besta”, hebben we meer waarde gehecht aan denken dan aan voelen. Tegenwoordig proberen mensen de weg terug weer te vinden en zoeken ‘het contact met zichzelf’. Verschillende invalshoeken zullen hierbij aan de orde komen.

Zelf ervaren
Na de inleiding gaat iedereen zelf aan de slag. In kleine groepen worden diverse onderwerpen verkend en er wordt fysiek ervaren wat bepaalde eenvoudige oefeningen met ons doen. Want hoe ga jij een spannend gesprek in? Ben jij je bewust wat je stem en houding (je) vertellen? Wordt het eens tijd ook op de signalen van je lichaam te letten en wat doe je er dan mee? Eet of drink jij je emoties weg?

De avond biedt volop gelegenheid zowel jezelf als elkaar beter te leren kennen. Het kan maar zo zijn dat je naar huis gaat met een ‘vitaliteitmaatje’; iemand met wie je afspreekt om elkaar ’wakker te houden’ wat betreft je energieniveau en vitaliteit. Wat je in ieder geval mee naar huis neemt is een aantal praktische oefeningen en tips (vanuit Mindfulness en lichaamswerk) om dagelijks jouw energie op te krikken.

Gerda Spruit
Gerda Spruit is psycholoog op het snijvlak van mens en organisatie, coacht en geeft velerlei massages. Van stoelmassages op de werkplek, via het concept 'massage aan huis' en in haar eigen praktijk in Soest. Het herstellen van de balans en de communicatie tussen lichaam en geest is hierbij voor haar het uitgangspunt. Voor meer informatie over Gerda: www.olievoorjeziel.nl en www.spruitadvies.nl.

Aanmelden
Heb jij ook zin om samen te ontdekken, energie te voelen en in gedachten je lichaam te verkennen? Meld je dan aan via www.soestnetwerkt.nl. De avond wordt gehouden bij Ondernemershuis Birkstaete, Birkstraat 95-1, met parkeergelegenheid achter het pand (via Van Lenneplaan). De inloop is vanaf 19.30 uur en het programma start om 20.00 uur. Voor vrienden van Soest Netwerkt is de avond gratis. Belangstellenden betalen € 15,- (contant) bij de entree.

Bron: Soest Netwerkt

 

Nieuwsoverzicht