Succesvolle bijeenkomst met John van Zweden


Dinsdag 04 november 2014

Het was een succesvolle bijeenkomst voor leden van de Soester Zakenkring en sponsors van SO Soest, met als gastspreker John Van Zweden.

Het clubhuis van SO Soest was volgestroomd met geïnteresseerde ondernemers. De Soester Zakenkring en de sponsorcommissie van SO Soest hadden een meeting georganiseerd waar Soester ondernemers elkaar tegen konden komen.

De circa 160 aanwezigen genoten van een boeiende en humoristische spreekbeurt van John van Zweden. De 52-jarige Van Zweden heeft zich opgewerkt van voormalig voetbalhooligan tot Haagse behangkoning en vervolgens tot mede-eigenaar van Premier League-club Swansea City. De rap van de tongriem gesneden Van Zweden wist in sappig Haags te vertellen hoe hij dankzij een bankgarantie van 50.000 Engelse pond mede-eigenaar werd van een club.

Swansea City is de laatste jaren zo succesvol dat het aandeel van de behangkoning nu miljoenen waard is. Na de boeiende lezing van John van Zweden genoten de ondernemers van een stampottenbuffet. Ondertussen nam John van Zweden uitgebreid de tijd om zijn boek te signeren en om geduldig vragen van de aanwezigen te beantwoorden. De leden van de Soester Zakenkring en sponsors van SO Soest genoten van het avondvullende programma en gingen na afloop met een traditioneel zakje Engelse drop naar huis.

Tekst: Peter Beijer

Voor de door Jaap van den Broek gemaakte foto's, zie deze link.

Lees hier het artikel van de Soester Courant van 5 november.

Nieuwsoverzicht