Uitnodiging lunchbijeenkomst 'Mobiliteit in en om Soest', do. 25 sept. 2014


Vrijdag 19 september 2014

Onderwerp: Mobiliteit in en om Soest

Welvaart en verstedelijking stellen hogere eisen aan mobiliteit: het moet veiliger, sneller en schoner. Dat kan alleen in de verbinding van technologie en menselijk gedrag. Slimmer werken en reizen betekent minder kosten, betere infrastructuur, lager brandstofverbruik en minder CO2 uitstoot.

Tijdens de lunchbijeenkomst van 25 september worden in samenwerking met de gemeente Soest en organisaties die met mobiliteit te maken hebben, zes presentaties over mobiliteit in en om Soest gehouden. Elke presentatie bestaat uit een plenair verhaal en enkele minuten is er gelegenheid om daar vragen over te stellen.

Relevant gegevens: 
Datum: donderdag 25 september
Locatie: Stayokay, Bosstraat 16, Soest 

Programma: 
12.00-12.30 uur: Ontvangt met aperitief
12.30-13.00 uur: Lunch
13.00-14.00 uur: Presentaties:

  • 13.00 uur - Jannelies van Berkel (wethouder verkeer gemeente Soest
  • 13.10 uur - Johan Feld (Rijkswaterstaat)
  • 13.20 uur - Erik Landman (Gemeente Soest)
  • 13.30 uur - Gabrielle Dijkstra (&Morgen)
  • 13.40 uur - Annelies Hermens (U15)
  • 13.50 uur - Erik Landman (gemeente Soest)

Toelichting presentaties:

Jannelies van Berkel (wethouder verkeer gemeente Soest)
Wethouder Van Berkel (CDA) is o.a. verantwoordelijk voor het gemeentelijk beleid op het gebied van verkeer en vervoer in Soest. Zij geeft een inleiding op het programma en haar visie op de rol van de overheid en de rol van Soester bedrijven in het mobiliteitsvraagstuk.

Johan Feld (Rijkswaterstaat)
De A28 is inmiddels verbreed, maar de komende jaren staan meer werkzaamheden op het programma. De Ring Utrecht en knooppunt Hoevelaken worden aangepakt en op korte termijn worden de A1 en A27 verbreed. Johan Feld van Rijkswaterstaat geeft een presentatie wat u de komende jaren kunt verwachten rondom de verbreding van de A1 en A27 en welke hinder dit voor uw bedrijf met zich mee kan brengen.

Erik Landman  (Gemeente Soest)
Op lokaal niveau wordt ook gewerkt aan het verbeteren van de bereikbaarheid. Erik Landman van de gemeente Soest vertelt over de stand van zaken van de ontwikkelingen in Soest-Zuid (o.a. stationsgebied en kruispunt Soesterbergsestraat/Vondellaan) en in Soesterberg (verdiepte ligging van de N237 en de oostelijke en westelijke ontsluiting van het bedrijventerrein Soesterberg-Noord).

Gabrielle Dijkstra (&Morgen)
&Morgen is een advies- en communicatiebureau dat helpt slimmer te werken en te reizen. De afgelopen jaren heeft &Morgen het mobiliteitsplatform van bedrijven in Amersfoort, Baarn, Leusden en Soest begeleid. Gabrielle Dijkstra geeft een presentatie met leerzame en effectieve praktijkvoorbeelden van bedrijven in onze eigen regio op het gebied van “slim werken, slim reizen”.

Annelies Hermens (U15) 
De U15 is een groeiend netwerk van werkgevers die de bereikbaarheid van de regio Midden-Nederland wil verbeteren. Een betere bereikbaarheid heeft veel voordelen voor uw bedrijf, zoals kostenreductie en een lagere CO2-uitstoot. Voorzitter Annelies Hermens geeft een presentatie wat het netwerk van de U15 voor uw bedrijf kan betekenen.

Erik Landman (Gemeente Soest)
Laat uw personeel gratis gebruik maken van elektrische fietsen! De gemeente Soest heeft nog vijf fietsen beschikbaar voor bedrijven die zich aansluiten bij de U15 en de doelen van “slim werken, slim reizen” onderschrijven. Smurfit Kappa MNL Golfkarton is al jaren aangesloten bij het mobiliteitsplatform en heeft positieve ervaringen opgedaan met onder andere het gebruik van elektrische fietsen. Erik Landman legt uit hoe uw bedrijf in aanmerking komt om de gratis de elektrische fietsen van het platform te gaan gebruiken.

 

Nieuwsoverzicht