Slimme ov-apps, succesvolle fietscampagne en splinternieuwe best practices


Dinsdag 09 september 2014

Een frisse start na de zomervakantie met veel inspiratie (hoe doen anderen het?), handige tips (de beste OV-apps) en nieuws over onder andere fietsstimulering (rij2op5 succesvol op bedrijventerreinen) en het delen van dienstauto's. 

Doe inspiratie op via best practices van anderen
Op fietsen naar het werk staan (mmv. &Morgen) veel nieuwe voorbeelden van fietsstimulering zoals de verhuizing van GasTerra. Op Slimmer op weg vind je ook veel nieuwe voorbeelden, zoals Deltion College (slim roosteren) en Amega (medewerkersideeën).

Gebiedsaanpak rij2op5 scoort in Leeuwarden, iets voor jou?
Fietsen stimuleren in het najaar? Doen! De innovatieve gebiedsgerichte inzet van rij2op5 is een groot succes op twee bedrijventerreinen in Leeuwarden. De gemeente is er, net als de 44 deelnemende bedrijven, blij mee en zet nu ook een app in om deelnemers te belonen.

10 Slimme OV-apps: nog slimmer van A naar B met het OV 
Er zijn nogal wat OV-apps op de markt maar welke zijn nou echt handig als je slim werken en reizen wilt stimuleren? &Morgen zocht het voor je uit. Het resultaat van ons vergelijkend onderzoek in de serie handige apps: 10 slimme OV-apps vind je op Slimmeropweg.nl

Meer nieuws op slimmeropweg.nl en Reiskostenblog:
* Spitsmijden in het OV bevorderen? Focus op jongeren
* Gemeente Sittard-Geleen deelt e-dienstauto's met burgers en bedrijven
* Flinke stijging aantal oplaadpalen en Groengas-vulpunten

Bron: &Morgen

 

Nieuwsoverzicht